CÍMER

HAJRÁ TÁRNOK!
KEZDŐLAP

TÁRNOK

2009 június14.

Riport a 2008/2009-es gólkirállyal

Itt áll mellettem Lukács Sándor, aki a Pest megyei I. osztályában az idén a legeredményesebb támadó volt. 28 góljával mindenkit maga mögé utasított a bajnokság góllövőlistáján. A mai Üllő elleni zárófordulóban - nem először ebben a bajnokságban - ismét 3-at szerzett, amivel Wukovics Lászlót előzte meg a finisben.

Sz.T.Manszur: - Sanyi, szívből gratulálok a gólkirályi címedhez! Az érzést már ismered, hiszen 2 évvel ezelőt "előfordult" már ez veled. Akkor még egy osztállyal lejjebb, Pest megye II. osztályában szerezted meg ezt a címet. Hogyan értékeled a mostanit?

Lukács Sándor: - Köszönöm a gratulációt. Elsősorban a csapatnak köszönhetem, hiszen nagyon jól kiszolgáltak. Sokszor nem volt nehéz dolgom a befejezésnél és talán ez volt a fő momentuma az egésznek.

Sz.T.M.: - Azért azokhoz a befejezésekhez oda is kellett érni és ezzel még mindig nem volt vége, hiszen kapuba is kellett juttatni a labdát. Tetted mindezt úgy, hogy pár évvel ezelőtt még pandúr, vagyis védő voltál.

L.S.: - Természetesen azért a befejezéseknél oda kell figyelni. Valóban, 6-7 évvel ezelőtt még védő voltam és el sem tudtam volna képzelni, hogy csatár legyek. Illetve azt el tudtam képzelni, hogy csatár legyek, csak azt nem hittem, hogy valaha tényleg az leszek. Aztán kipróbáltak elől, sikerült és szerencsére azóta is jól megy.

Sz.T.M.: - Ahogy már említettem, nem ez az első ilyen címed. Melyiket volt nehezebb megszerezni? Ezt 28 góllal, vagy az előzőt 40 góllal? A kettő között mindenesetre egy osztálynyi különbség volt.

L.S.: - Ez a mostani azért sokkal nehezebb volt. Ősszel jól ment a góllövés, de tavasszal, főleg az elején, nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna. Most a végére azért megtaláltam azt a bizonyos góllövő cipőt és összejött. Azért ez nehezebb volt min a 40 gólos. Azért az csak egy osztállyal lejjebb volt és ott még jobban ment a csapatnak is, mégtöbb jó labdát kaptam, mégtöbb helyzetem volt és mindez könnyebbé tette akkor.

Sz.T.M.: - Nagyon örülök és büszke vagyok arra, hogy olyan csapatot szolgálok, ahol ilyen játékosok vannak, mint te, hiszen nem kisebb nevet előztél meg a góllövő rangsorban, mint a jelenleg biatorbágyi Wukovics Lászlót, aki sok éven keresztül az első vonalban ontotta a gólokat.

L.S.: - Köszönöm a megtiszteltetést. Valóban én is nagy dolognak tartom, hogy egy volt NB.I.-es játékost, aki ha ma már nem is olyan fiatal, de csak egy komoly játékerőt képvisel, sikerült megelőznöm.

Sz.T.M.: - Ismételten csak gratulálni tudok és hasonló sikereket és sok-sok gólt kívánok a következő szezonra, neked és a csapatnak egyaránt.

L.S.: - Köszönjük a szurkolást és jó pihenést kívánok mindenkinek.