CÍMER

HAJRÁ TÁRNOK!
KEZDŐLAP

TÁRNOK

A Sportszelet, Kovács Krisztián által készült riportja Kovács Lászlóval, Lukács Sándor gólkirályunkról.

Lukács Sándor és a Tárnok egyaránt sikeres évadot zárt
A mérleg: bronzérem és gólkirályság

A Tárnok KSK együttese nem csupán a bajnoki bronzéremért volt nagy harcban a Felsőpakony-Ergoferrel, hanem legjobbja, a végül a gólkirályi címet megkaparintó 31 éves Lukács Sándor révén is nagy csatát vívott a szomszédvár Viadukt-Biatorbágy támadójával, Wukovics Lászlóval.
Mindkét megmérettetés az utolsó fordulóban dőlt el, hiszen az Üllővel szembeni 4–1-es siker, és Lukács Sándornak ezen a mérkőzésen szerzett három gólja a futballistának gólkirályi címet, a tárnokiaknak pedig a harmadik helyet jelentette. A gólkirályi címért, valamint az Arany Ászok és a Sportszelet közös rovatszponzorációs játéka 21. heti legjobbjának járó díjat a labdarúgó távollétében öccse, a szintén Tárnokon futballozó Lukács Zsolt vehette át a PMLSZ június 19-én, pénteken megtartott rendes taggyűlésén. Az alábbiakban Lukács Sándor edzőjét, Kovács Lászlót kértük egy félig-meddig szakmai értékelésre játékosa elmúlt évének vonatkozásában.

– Nyilván álnaívnak hathat a kérdésem: elégedett Lukács Sándor éves teljesítményével?

– Természetesen. Évek óta hozza a tőle a tudása alapján joggal elvárható kiegyensúlyozottan jó játékot.

– Támadójuk huszonnyolc találattal lett idén a legjobb, két góllal megelőzve a biatorbágyi Wukovics Lászlót. Mennyire figyelték a góllövőlista állását?

– Természetesen hétről hétre figyelemmel kísértük, hogyan alakul az állás, hiszen a tavaszi idény első harmadát követően egyre inkább nyilvánvalóvá vált, hogy kettejük közül kerülhet majd ki a végső győztes, a többiek már nem jelenthettek rájuk komoly veszélyt.

– Véleménye szerint ősszel vagy tavasszal futballozott jobban a gólkirály?

– Inkább ősszel, mivel a bajnokság első fele mind neki, mind pedig az egész csapatnak kitűnően sikerült, hiszen vezettük a tabellát. Tavasszal az első néhány meccset elrontottuk, sérülések miatt kisebb hullámvölgybe kerültünk, emiatt értékes pontokat veszítettünk, ekkor ,,Lukinak” sem ment olyan jól a játék, elmaradtak a gólok is.

– Aztán persze feljavult, és a hajrá már ismét az övé és a csapaté volt. Árulja el, mi az ő erőssége?

– Az osztályban csak kevesen tudnak úgy érkezni a beadásokra, mint ő. Kivételes a fejjátéka, remek az ütemérzéke, ritka pontosan tudja befejezni a támadásokat.

– A Tárnok jobbára a kétcsatáros játékot favorizálja. Lukács Sándor helye ezen a poszton megingathatatlan hosszú évek óta…

– Így van. Mellette általában Csákány Gábor vagy Gyulay Gábor játszik még csatárt, illetve olykor Lukács Sanyi öccse, Zsolt is szerepet kap a támadósorban.

– Lukács sokszor lenyilatkozta már, hogy remekül érzi magát Tárnokon, és nem szeretne eligazolni, de nyilván akadnak és akadtak korábban is kérői. Mikor volt a legnehezebb megtartani őt?

– Sanyi tősgyökeres tárnoki, biztos munkahelye van, ha igazán el akart volna menni, már régen megtette volna. A kérdésére válaszolva, kétezer-hét telén, az akkor az NB III-ban élcsapatnak számító, az idény végén a másodosztályba feljutó Százhalombatta akarta őt leigazolni, de végül nem jött össze az alku, amit persze mi egyáltalán nem bántunk.

– Az Üllő ellen szinte parádézott, három gólt is szerzett. Ez volt a legjobb meccse a szezon során?

– Inkább úgy mondanám, hogy az egyik legjobb. Három gólt más meccsen is rúgott, sőt, több olyan eset is volt, amikor kevesebbszer volt eredményes, mégis jobb teljesítményt nyújtott, de a szezonzáró találkozó természetesen akkor is emlékezetes marad. Egyébként nem lett volna ennyire kiélezett a gólverseny, ha például a huszonhetedik fordulóban, Délegyházán kihasználjuk a számtalan lehetőségünket, de ehelyett csak egy–egyes döntetlent tudtunk elérni. Az igaz, hogy ,,Luki” ezen a meccsen szerzett ugyan egy gólt, de voltak még további lehetőségeink is, amelyek azonban sajnos kimaradtak. Persze, ennek ellenére túlnyomórészt a sikerekről szólt az idei évadunk, amellyel minden szempontból elégedettek lehetünk.

A videón a Gólkirályi cím átadása látható. A díjat Lukács Sanyi öccse, Zsolt veszi át a PMLSZ-ben.