CÍMER

HAJRÁ TÁRNOK!
KEZDŐLAP

TÁRNOK

Interjú Kaszás Attilával

2008. január 10. Manszur

- Szia Attila. Boldog és főleg sérülés mentes új évet kívánok! Hogy töltötted az ünnepeket?

- Szia Tomi. A Karácsony főként családlátogatással telt, aztán pihentünk három napot a barátnőmmel és egy kisebb baráti társasággal Harkányban. Ez már-már hagyományosnak mondható, ugyanis előző évben is ott voltunk.
- Kitűnő teljesítménnyel kezdted itt Tárnokon az őszi szezont. Egy ízben a forduló legjobb játékosa címet is elnyerted. Azután jött az ötödik forduló, ahol is Diósdon egy nagyon súlyos lábsérülést szenvedtél. Ez a sérülés sajnos a további fordulókban már a lelátóra kényszerített. Mennyire javult a sérülésed? Január 20-tól, amikor ismét elkezdődik a munka, tudsz-e teljes intenzitással készülni a tavaszi folytatásra?

- A térdem - remélem nem kiabálom el - meggyógyult, így nincs akadálya annak, hogy elkezdjem a felkészülést a csapattal. Az is igaz viszont, hogy a sérülésem óta egyáltalán nem védtem, ezért biztos, hogy kell egy kis idő, míg visszanyerem a formám. Mindenesetre nagyon várom már a tavaszi rajtot, bár az még igencsak távolinak tűnik, főleg, hogy az alapozás még el sem kezdődött...

- Nyáron igazoltál Százhalombattáról hozzánk.Hogy érzed magad itt a tárnoki "foci közegben"?

- Csupa pozitív élmény ért, amióta itt vagyok. Mindenki teszi a maga dolgát, legyen szó bárkiről a csapat körül, sőt sokan még annál is többet, és ez igazán nagy szó a mai magyar futballban! Feltétlenül meg kell említenem a szurkolóinkat is, nagyon meglepett például az, hogy idegenbe is mennyien kísérik el a csapatot, Battán sokszor a hazai meccseinkre sem jöttek ki ennyien. Tényleg le a kalappal előttük!

- Csapatunk a II. osztály bajnokaként ősszel már egy magasabb szintű bajnokságban, Pest megye I. osztályában indulhatott.- Hogyan értékeled a csapat őszi teljesítményét? Az már az első mérkőzések után kiderült, hogy itt lényegesen nagyobb az iram és nagyobb a konkurens csapatok játékosainak felkészültsége is. Sikerült-e az elmúlt 15 fordulóban a megfelelő rutint megszerezni a jó, esetleg még jobb folytatáshoz?

- Szerintem a várakozásokon felül szerepeltünk, bebizonyosodott, hogy sok tehetséges játékosunk van, akik megállják a helyüket ebben az osztályban is. Van egy-két olyan csapat a bajnokságban, akik tényleg jobbak nálunk - legalábbis egyenlőre. Nagyon rossz volt az ősz nagy részében kívülről nézni a srácokat, remélem tavasszal már több alkalmam lesz a pályán örülni a többiekkel egy-egy győztes meccs után. Mindenképpen sikerült a rutinszerzés, bár azt hiszem, hogy azok a csapatok, akik az ősszel esetleg lebecsültek bennünket, azok komolyobban vesznek majd, ugyanakkor abban is biztos vagyok, hogy tavaszra a mi csapatunk is fejlődik és még jobb lesz. Eddig sem féltünk senkitől, ezután sem lesz erre okunk.

- Feltételezve, hogy csapatunk játékerelye nagyjából az őszi szinten marad, milyen teljesítményre lehet képes tavasszal?

- Én a 4-8. helyre várom a csapatot, ez teljes mértékig reális célnak tűnik, és ha visszagondolunk arra, hogy a bajnokság előtt elsősorban mindenki a biztos bentmaradást várta tőlünk, akkor ez nagyon szép eredmény lenne.
Persze ehhez az is kell, hogy ne legyen sok sérültünk - Kun Misinek ezúton is mielőbbi gyógyulást kívánok, nagy szüksége van rá a csapatnak! -, valamint, hogy mindenki legalább ennyire, vagy még jobban akarja a sikert a folytatásban is.

- Köszönöm Attila, hogy válaszoltál kérdéseimre. Azt kívánom, hogy egy nagyon jó felkészülés után szerezzetek szurkolóin és ezzel természetesen saját magatok számára is kellemes élményeket a tavaszi folytatásban!

- Végül csak egy mondat: szeretnék jó egészséget kívánni mindenkinek az új évben, neked Tomi külön is ahhoz, hogy még sok-sok győztes meccsünkről készíts videót az idén!

- Köszönöm. Úgy legyen!

VISSZA