CÍMER

HAJRÁ TÁRNOK!
KEZDŐLAP

TÁRNOK

2008 január 13 - Szabó Tomi Manszur

Interjú Kelemen Lászlóval

- Edződ, Kovács László osztályzatai alapján 6,40-es átlaggal te lettél ősszel a második
legjobban teljesítő KSK játékos. (Első Pánczél Sándor lett 6,53-as átlaggal - szerk.) Te hogy értékeled saját teljesítményedet?

- Úgy gondolom, hogy az őszi szezon mérkőzéseit különösebb teljesítményingadozás nélkül tudtam lehozni. Ennek az lehet az oka, hogy szinte minden mérkőzésen a saját posztomon tudtam játszani, és persze sokat segített a nyugodt légkör ami a csapaton belül uralkodik.

- Még mindig őszi játékodnál maradva. A 11. fordulóban a Sportszelet értékelése alapján te lettél a forduló legjobbja. Gödöllő ellen játszottunk és az öt gólunkból kettőt te rúgtál. Akkor úgy nyilatkoztál az újság riporterének, hogy nem ez volt a legjobb játékod a szezonban. Melyik mérkőzés volt ahol úgy érezted, hogy még ennél is jobban ment a játék? Van választási lehetőség, hiszen azon kevesek közé tartozol, akik minden mérkőzésen játszottak. Ha jól számoltam a 15 fordulóban mindössze 47 percet nem voltál pályán.

- Ebben a bizonyos fordulóban valóban sikerült kétszer betalálnom a Gödöllő kapujába, ami miatt a forduló legjobbja lehettem, de a 2 gól ellenére se voltam megelégedve a játékommal. Több olyan mérkőzés is volt idén, ahol élveztem a játékot. Az én értékrendem szerint a góllövés nincs párhuzamban a jó játékkal.

- Pályafutásod során melyik mérkőzésed volt a legemlékezetesebb?

- Szerencsére nagyon sok emlékezetes meccset tudnék megemlíteni, de talán ami a legközelebb áll a szívemhez az a 99-2000-es szezonban a tárnoki serdülőcsapat bajnoki címét bebiztosító mérkőzés volt, ahol a nagy rivális 3:1-es legyőzéséből 2 góllal és 1 gólpasszal vettem ki a részem.

- Az őszi gólösszefoglalót végignézve kiderül, hogy "csak" két gólt szereztél, ám emellett 9-nél vagy közvetlen tőled indult a gólt eredményező támadás, vagy (ez volt többségben) te adtad a gólpasszt. Volt, hogy jól elvégzett szögleted révén, mint például elsó megye I.-es gólunk alkalmából, amit Luki fejelt az őrbottaáni kapuba, Volt, hogy parádés indítás után, mint például Hévizgyörk ellen szintén Luki gólja előtt. Melyik "tevékenység" nyújt nagyobb örömöt? A góllövés, vagy a gólpassz?

- Irányítóként elsősorban az a feladatom, hogy osztogassam a labdát a társaim felé és ha arra kerül sor gólpasszt adjak nekik.
Természetesen egy gólnak jobban örülök, mint egy gólpassznak, de mindig a csapat érdekeit veszem figyelembe, ha bárki más jobb pozícióban van mint én, annak leadom a labdát.

- Pályafutásod során játszottál már magasabb osztályban Százhalombattán, de szíved visszahúzott ebbe a híresen jó társaságba, Tárnokra. Még nagyon fiatal vagy. Vágysz-e arra, hogy egyszer még magasabb szinten is bizonyíthasd tudásodat?

- Természetesen szertnék minnél magasabb szinten focizni, de nem minden áron. Számomra az lenne a legnagyobb öröm, ha a magasabb szintet a Tárnokkal érném el.

- Végül te sem kerülheted el a kérdést. Úgy néz ki, hogy a csapat lényegében együtt marad a tavaszi folytatásra. Véleményed szerint egy jó felkészülés után milyen reményekkel várhatjuk a bajnokság második szakaszát? Miben van még lehetőségünk javulni?

- Mindenképpen a támadó játékunkat kellene erősíteni, mert 1-2 csatárral nem lehet jó eredményt elérni egy megye 1-es osztályban. Véleményem szerint, ha tavasszal ugyan annyi pontot szerzünk, mint ősszel, minden várakozást felülmúlunk. A szezon végére, 5.-8. helyre várom a csapatot. Szerintem ez reális.

- Sok sikert a tavaszi folytatáshoz! Köszönöm az interjút.