CÍMER

HAJRÁ TÁRNOK!
KEZDŐLAP

TÁRNOK

2008. november 14.

A Sportszelet riportja az Üllő - Tárnok előzeteseként

Üllőn játszák az ősz mérkőzését

Az élet - és a sors(olás) szeszélye - aligha rendezhette volna ennél izgalmasabban a "megye-egyes" véghajrát, hiszen az őszi idény legnagyobb téttel bíró kilencven perce az idei év utolsó játéknapjára maradt.

Tavaly talán kevesen gondolták volna, hogy a két akkori újonc az Üllő és a Tárnok alig egy évvel később már az őszi elsőségért fog küzdeni. Most mindenesetre ez történt, a tabellán egy fordulóval a téli szünet kezdete előtt a 2. helyen álló, ezúttal pályaválasztó üllőiek három pont hátrányból fogadják a listavezető és még veretlen Tárnokot. Csima György gárdájának tehát csakis a győzelem lehet üdvözítő, míg Kovács László együttesének már egy döntetlen is elég az őszi elsőséghez.

"Mindenképpen győzelemre törünk, hazai pályán nem is lehet más a célunk" - vágott bele az előzetes esélylatolgatásba Csima György, az Üllő szakvezetője. - Nincs rajtunk győzelmi kényszer, a játékosok számára viszont egészen biztosan presztizsjelleggel bír majd a találkozó, hiszen ha valaki egy ilyen nagy lehetőség előtt áll, nyilván szeretné kihasználni. Sajnos a dolgunkat némileg nehezíti, hogy Inotai Attila hasfalhúzódása miatt nem játszhat, míg Hamza Tamást térdszalag problémák-kínozzák. Ettől függetlenül bizakodó vagyok, hiszen az eddigi eredményeink nem írhatók a véletlen számlájára. A játékosok egyéni képességei adottak voltak, amelyre könnyen lehetett építeni. Most is nagy várakozással tekintünk a Tárnok elleni "hatpontos" mérkőzés elé, szerencsére a miénk egy "focizós" csapat, tehát színvonalas és izgalmas mérkőzésre van kilátás."

Tárnokon nem gondolták volna, hogy az őszi idény végéhez közeledve a csapat ennyire előkelő helyen fog állni. Az együttes számára a biztos bentmaradás (!) volt erre a szezonra is a kitűzött cél, ezt - aligha kétséges - gond nélkül teljesíteni fogják Lukács Sándorék.

"Az edzéslátogatottságunk ezen a szinten kimagasló, mintegy kilencven százalékos, döntően ennek tudhatnám az eddigi jó eredményeket." - adott rögtön számokkal alátámasztott magyarázatot az eddigi várakozáson felüli szereplésre Kovács László a Tárnok vezetőedzője. - Ami pedig a hétvégi ellenfelünket illeti, ismerem az Üllőt, kitűnő képességű labdarúgók alkotják Csima György kollégám csapatát. Szerencsére az eddigi mérkőzéseken rendre stabil volt a védelmünk, a mindössze öt kapott gólunk, azt hiszem, önmagáért beszél. Kétségtelen, az elmúlt három fordulóban az előre játékban akadtak nehézségeink, ám azon leszünk, hogy ezen változtassunk. A korábbi sikereink egyben azt váltották ki a többi csapatnál, hogy mindenki beállt ellenünk védekezni, emiatt nem mindig tudtuk az akaratunkat rákényszeríteni a riválisokra, de ettől függetlenül remélem, Üllőn ismét a saját játékunkat tudjuk majd nyújtani. Természetesen örülünk annak, hogy az első helyen állunk, hiszen ezért megdolgoztak a játékosok, nyílván emiatt jókora presztizskérdés lesz számukra a vasárnapi találkozó. Szabó Zsolt és Veszeli Tibor játéka sérülés miatt még erősen kétséges, de a többiek harcra készek, és sikerre éhesen várják az üllői rangadót."

Várható kezdőcsapatok

ÜLLŐ SE:
Bongó N. - Szabacsi P., Pánczél L., Hajdú S. - Maczák T., Roik I., Borbély D., Csányi G., Nagy G. - Kozma N., Csontos T.

TÁRNOK KSK:
Kaszás A. - Csányi T., Pánczél S., Kun M., Nahaj G. - Szabó Zs., Kelemen L., Fagyal B., Váradi G. - Lukács S., Csákány G.

VISSZA