CÍMER

HAJRÁ TÁRNOK!
KEZDŐLAP

TÁRNOK

2009. január 10.

Exkluzív Interjú Kovács László vezetőedzővel

Közel két hónap telt el az őszi utolsó bajnoki fordulót lefújó sípszó óta. Azóta bőven volt ideje Kovács Lacinak is átgondolni és értékelni az őszi álomszerű menetelésünket, a csapat és a játékosok teljesítményét, vagyis azt a csodát, ami 2008 augusztus 10 és november 16 között történt a Tárnok KSK-val. A két dátum között 15 fordulót játszottunk le Pest megye I. osztályának labdarúgó bajnokságában úgy, hogy közben senki sem tudott bennünket legyőzni és a tabella élén várjuk a tavaszi folytatást. Persze a közmondás is azt mondja, hogy minden csoda három napig tart. Nem is baj ez. Továbblépni amúgy sem lehet akkor, ha valaki csak a csodát várja. A továbblépés egyik feltétele, hogy sikereinket is a helyükön kell kezelni. Ha hibáinkat a siker fényében is észrevesszük és igyekszünk kijavítani, nos csak akkor várhatjuk a csoda folytatódását. Márpedig mi várjuk a folytatást. Erre garancia lehet Kovács László vezető edző személye, aki - mint a riportból kiderül - a siker mellett látja a hibákat is és ahogy én őt ismerem, mindent meg is fog tenni azért, hogy ebből minél többet ki tudjon javítani a csapat.

- Az egy évvel ezelőtti riportot gratulációval kezdtem, hiszen csapatunk akkor első évadját töltve, 7. helyen állt a bajnokság hasonó időszakában, s mint tudjuk, a végén a roppant előkelő 4. helyen zártunk, ami akkor igazi szenzáció volt. A jelenlegi pontvadászatban minden "épelméjű" várakozást felülmúlva, vezetjük a tabellát. Hát lehetne most mással indítani ezt a beszélgetést, mint szintén gratulácíóval? Gratulálok ehhez, a realitásokat messze felülmúló eredményhez! De vajon szerinted is a realitás határain túl teljesítettünk?

- Köszönjük a gratulációt. Azt hiszem te is tanúja voltál, amikor 2007 év végén, Karácsony előtt az öltözőben pezsgőt bontottunk a csapattal. Akkor 7. helyen zártunk és én azt mondtam a srácoknak, hogy ha ők ugyan ezzel a hozzáállással dolgoznak, továbbra is ilyen becsületesen végzik az edzéseket, akkor nagyon szép jövő előtt állhatunk. Ezt elmondtam a nyáron is. Nekünk abban van az erőnk, hogy ez egy jó közösség. Az edzéseken általában a csapat 95%-a jelen van és tisztességesen elvégzi a munkát. Az edzésről szinte csak akkor hiányzik valaki, ha munkahelyi elfoglaltság, vagy valami tényleg nyomós ok indokolja. Ha továbbra is ilyen lesz a hozzáállásunk és a játékos keretet,- ami már évek óta együtt van - továbbra is együtt tudjuk tartani, akkor bármilyen jó eredményt el tudok képzelni. Tavaly feljutott az NB.III-ba az a Dunaharaszti, aki játékosállománya és ezáltal tudása révén kimagaslott a mezőnyből. A magasabb osztályból kieső csapatok viszont meg sem közelítették a Haraszti színvonalát, így az élmezőny sokkal kiegyenlítettebb lett, nincs ennyire kiemelkedő képességű együttes. Tehát nekünk is legalább akkora esélyünk van a bajnokság megnyerésére, mint bármelyik esélyesnek az osztályból. Már tavaly is - főleg a rutin megszerzése után, ami egy magasabb osztályban induló csapatnál nélkülözhetetlen - olyan játékot tudtunk nyújtani, amivel már a dobogó közvetlen közelében tudtunk zárni, ami a 4. helyet jelentette. Ez pedig már akkor is a csapategységnek volt köszönhető, nem pedig annak, hogy ebből a mezőnyből kiemelkedő tudású játékosok vannak a csapatban. Persze azért nálunk is vannak kiváló képességű játékosok. Mindezek összességének köszönhetjük azt, hogy jelenleg a tabella élén állunk.

- A védelem 6 gólt kapott az őszi 15 mérkőzésen. Ez azt jelenti, hogy ez a csapatrészünk a legerősebb?

- Ezt az eredményt nem lehet csak a védelemnek köszönni. Persze! Vannak jó játékosaink a védelembe is, akik ráadásul jól játszottak végig az ősz folyamán és tudásuk legjavát hozták, vagy volt aki még afölött is teljesített. Gondolok itt például Nahaj Gerire, aki nagyon jó formában játszott végig. Ugyanezt Pánczél Sanyitól és Veszeli Tibitől egyenesen elvártam. A leghullámzóbb teljesítményt a védelemben Csányi Tibi nyújtotta, bár ő nem mindig lépett védőként pályára. Ide tartozott még Kun Misi, aki azért egy picit más feladatokat is végrehajtott, mint egy klasszikus értelemben vett védő, hiszen rengeteg ellentámadást megszűrt a védelem és a középpálya között is. Azért én azt gondolom és azt is szoktam a játékosoknak mondani, hogy nekünk együtt kell védekeznünk és együtt kell támadnunk, tehát itt is szerkezetben és csapategységben tudtunk előrébb lépni, nem posztokban és ez jelenti a több plusszt.

- Tehát most is a csapategységnél lyukadtunk ki, ami lényegesebb mint az, hogy csupán 6 gólt kaptunk, hiszen a csupán 6 kapott gól ennek már csak a következménye?

- Igen, így van és pont ezért, ezt tartom igazán lényegesnek.

- Mi lehet még az, amiben reményeid szerint a téli felkészülés után szintén elmondhatjuk majd, hogy fejlődtünk őszhöz képest?

- Maximalista vagyok, tehát soha nem tudom azt mondani, hogy most már iszonyú jó csapat vagyunk. Remélem a védekezésünk megmarad legalább az őszi színvonalon, amin viszont javítanunk kell, az az előrefele játékunk, azon belül is az, hogy a kidolgozott - néha nem is kicsi - helyzeteinket hatékonyabban tudjuk kihasználni, hiszen rengeteg helyzetünk ki is maradt. Ennek is volt köszönhető, hogy azért egy-két meccsen szenvedtünk, amikor már gólokkal kellett volna vezetnünk.

- A góllövés tudománya leginkább egy adottság, mondhatom ritka adottság. Ha valakiben ez nincs meg, akkor sok gyakorlással is csak kis mértékű javulás érhető el. Ahogy mondani szokták, a szálat el lehet kapni, de megtanulni legfeljebb gyermekkorban lehet. Ez a kivételes adottság viszont úgy néz ki, hogy egyenlőre csak Lukinál van meg. Szerinted, hogy lehet ebben javulni, ha a meglévő adottságokat vesszük figyelembe?

- Ebben a korban már valóban nagyon nehéz. Úgy gondolom, hogy felnőtt korban ott a kapu előtt már csak koncentráció kérdése. Csak ezzel lehet javítani a helyzetkihasználás arányát. Tanulni már nem lehet. Megfelelően kell összpontosítani ebben a szituációban. Adott helyzetben minden mozdulatnak és minden gondolatnak csak a góllövésre szabad irányulnia, csak ez lehet a "helyzet" kulcsa. Ellinkeskedni, elcselezni nem szabad. Ennek ellenére nem mondom, hogy ellinkeskedtük a kihagyott helyzeteinket, de biztos, hogy koncentrálni nem koncentráltunk megfelelően a kapu előtt. Ez persze nem a Lukira vonatkozik. Inkább pont az a problémánk, hogy leginkább őrá vagyunk hagyatkozva, amellett, hogy tudjuk, minden csapat három emberrel figyelteti őt. Odáig kell eljutnunk, hogy ez ne a hátrányunk legyen, hanem a javunkra tudjuk fordítani, hiszen akik Lukács Sanyit figyelik, azok már kevésbé tudnak például Csákány Gabira, vagy bárki másra figyelni. Ők viszont sajnos kevés gólt rúgtak. Tehát valahol ennek a lehetőségnek a kiaknázásában látom az előrelépés lehetőségét ezen a téren. Plusz a középpályán, ahol nem vállaljuk el a lövéseket. Mindig kellene egy-egy ember, ebben a csapatrészben, aki átlendíti a csapatot a holtponton. Szabó Zsolt például nagyon "egyben" volt, amig nem sérült meg. Tudott váratlanokat húzni, amire az ellenfél nem számított és abból gólokat is rúgni, vagy gólpasszokat adni. Ezek mindenképpen kellenének tőle is és másoktól is. A góllövést pedig nem csak a csatárnak kell felvállalni, hanem a középpályásnak is.

- Sőt, Csányi Tibi védőként is szerzett gólt.

- Hát arról már nem is beszélve, hogy természetesen a védőnek sincs megtiltva a gólszerzés. Egy-egy átlövés is lehet eredményes.

- Kérem, hogy értékeld egyénileg is a csapat őszi teljesítményét, hiszen az egyének teljesítményéből épül fel tulajdonképpen az össz teljesítmény.

- Kaszás Attila a kapuban végig megbízható, jó teljesítményt nyújtott. Most abban a helyzetben voltunk, hogy ő nem volt folyamatosan játékban, a kapunk nem volt folyamatosan nyomás alatt, hanem ami sokkal nehezebb, egy-egy helyzetet kellett hárítani csak mérkőzésenként. Attila ebben helyt is állt. Ami lehetősége volt az ellenfélnek azt ő megfogta, az pedig nagy lendületet tud adni a csapatnak, ha a kapus ziccereket is képes fogni. Ehhez még azt is hozzá kell tenni, hogy Attila az egész őszt sérüléssel védte végig, hiszen fájt a térde, amiről én tudtam. Ennek ellenére nyújtott jó teljesítményt. Védelmet kezdjük Pánczél Sanyival. Azt gondolom, hogy a Sanyi is jó, megbízható teljesítményt nyújtott a meccsek 98%-án. Talán egy vagy két meccs volt, ahol egy picit gyengébben játszott, persze ez is csak önmagához értendő. Viszont Attilához hasonlóan ő is végig játszotta az őszt az első perctől az utolsóig és a csapat rangidőseként nagyon jó teljesítményt nyújtott. Nem beszélve nagyszerű hozzáállásáról, ami példaértékű lehet minden tárnoki labdarúgó előtt. Veszeli Tibinél sajnos voltak kisebb-nagyobb sérülések. Tibáról tudjuk, hogy a csapat egyik meghatározó egyénisége. Amikor játszott, a teljesítményére nem lehet panaszom, szintén jó, megbízható teljesítményt nyújtott. Reméljük, hogy tavasszal elkerülik őt a sérülések. Nahaj Geri megbízható játékára mindig lehetett számítani. Ő is minden percet a pályán töltött. Neki egyébként speciális helyzete van a posztján, hiszen baloldali védőt játszik jobb lábbal, amit tudunk, hogy labdarúgásban nem kimondottan előny. Ezt figyelmen kívül hagyva is Geri egy nagyon jó átlagteljesítményt nyújtott. Csányi Tibi, aki védőt és középpályást is játszott, attól függően, hogy a csapat szerkezete mit kívánt meg, vagy esetleg sérülések miatt hol kellett figyelembe vennem. Neki hullámzó volt a teljesítménye. Voltak neki kimondottan jó meccsei és voltak gyengébbek is. Úgy gondolom, hogy Tibi tud ennél sokkal jobb teljesítményt is nyújtani, de hozzá kell tenni, hogy ő rengeteget fut-rohan, hiszen tanít és elég sokat kell utaznia is, hogy futballozni tudjon. Szülei vidéken laknak. Néha fáradt volt a sok utazástól és ez néha rányomta bélyegét a teljesítményére. Ezekről a problémáiról én mindig tudtam, mindig megbeszéltük. Hozzáállásával viszont soha nem volt probléma. Ahogy ideje engedte, mindent megtett, hogy hasznára tudjon lenni a csapatnak. Reméljük, hogy jobb tavasza lesz és ő erre alkalmas is, mert olyan srác, aki ha kell, fel tudja magát szívni. Kun Misiről azt gondolom, hogy ő a csapat egyik legnagyobb motorja. Ha ő fejben jó állapotban van, akkor nagyon jó teljesítményt tud nyújtani, mint ahogy nyújtott is. Nála a legnagyobb gondunk, hogy sokat dumál a pályán. Volt olyan sorozata, hogy 6 meccsből 5 sárgát gyűjtött be. Azzal nincs bajom, amikor "ütnie kell" és "üt". Persze ezt most nem szó szerint gondolom, hanem szereléseknél sokszor bizony oda kell lépni és ő oda is lép, hogy fű nem terem, de játékban is kiválót tud nyújtani és nagy hasznára volt a csapatnak ősszel. Szabó Zsolt nagyon jól kezdte a szezont, nagyon jó teljesítményt nyújtott. Az első négy-öt fordulóban a csapat egyik legjobbja volt, aztán összeszedett egy kisebb sérülést, amit végül végig vitt a szezon végéig. Volt olyan mérkőzés, ahol folyamatosan fagyasztottuk a lábfejét, és még igy is próbált játszani. Zsolt jó teljesítményt nyújtott, de egészségesen még jobb teljesítményre képes. Takács Gyurival voltak problémáink. Azt gondolom, hogy a Gyuri sokkal-sokkal többet tud, mint amit ezen az őszön nyújtott. Neki volt egy sérülése, utána összeszedett egy súlyfelesleget, amit aztán végig magával "cipelt" és nem tudta leadni magáról. Hullámvölgybe került és nem igazán tudott kikecmeregni belőle. Gyuri akkor tud jól játszani, ha fizikálisan toppon van. Tavasszal még nagyon jól játszott, de ősszel - a már említett okok miatt - közel sem tudta azt a formáját hozni. Reméljük tavasszal újra összekapja magát és képes lesz azt a játékát hozni, amire egyébként a csapatnak nagy szüksége van. Ismerem a hozzáállását és remélem ő is érzi, hogy ennél többre képes. Kelemen Laci miatt nagyon sok kritikát kapok, de Laci a csapatnak az a játékosa, aki felmegy a pályára és az első perctől az utolsóig végig küzdi a meccset, akár jól játszik vagy éppen kevésbé van formában. Sokszor talán pont az a baj, hogy túl sokat is fut és túlfutja magát. Előfordul, hogy ha már oda kerül helyzetbe, vagy döntő szituációba, nem tudja úgy befejezni, ahogy szeretné, mert előtte már annyit gürcölt más helyett is, hogy közben elfogy az erő, pedig kevésbé fáradt állapotban simán megoldaná. Laci jó teljesítményt nyújtott. Talán a dunakeszi meccs körül volt egy hullámvölgye, de pár meccs után kilábalt belőle és utána már átlagon felüli teljesítményt tudott nyújtani. Személyében ő is egy olyan játékos, akinek jó játékára feltétlen szüksége van a csapatnak. Fagyal Berci nagyon jól kezdte a szezont. Nagyon jól játszott az első két fordulóban. A biai kiállítás után fonalat vesztett. Legközelebb Diósdon még úgy ahogy összejött a játék, de már ott sem nyújotta azt a kitűnő teljesítményt, mint előtte, de onnantól kezdve közel sem volt az igazi. Berci ennél az őszi játékánál klasszisokkal többre képes. Egyszerűen semmi nem jött be neki, de ugy gondolom, ezt ő is érezte, hiszen erről az öltözőben is beszélgettünk. Tehát ez az ősz, nem a Bercié volt. Váradi Gergő, ő a csapat második legfiatalabb játékosa. Előzőleg sokat kritizáltam a Gerit, hogy nem küzd eléggé. Ezen az őszön rengeteget küzdött, de azoknál a szituációknál, amikor az i-re kellett volna feltenni a pontot - gondolok arra, hogy helyzet, vagy beadás jött ki rá - már nem tudta úgy megoldani, ahogy kellett volna. Nem a teljesítményével voltak gondok, hanem inkább túlpörögte a dolgot a befejezéseknél, ezért nem sikerültek. Ennek ellenére azért azt gondolom, hogy ő is a csapat azon részéhez tartozik, akik inkább a jó teljesítményt nyújtották. Lukács Sanyiról elmondható, hogy ő vezeti a góllövőlistát. Rá mint csapatkapitány, mint ember, csak a legjobbakat mondhatom. Ennek a csapatnak ő a lelke és mindent meg is tesz érte. Ha kell, akkor a sarkára áll és a játékosok közé csap, de egyébként pedig nagyon jó, megbízható barát. Én is nagyon jó viszonyban vagyok vele, mint edző és csapatkapitány, de mint ember is. Bármit kérek tőle, próbálja tovább adni a játékosoknak. Na persze a játékáról, ha csak annyit mondunk, hogy 16 gólt rúgott az ősszel, az pedig magáért beszél. Mindezt úgy érte el, hogy meccsenként 3 játékos csüng a nyakán, hiszen ismerik már ezt a fajta képességét. Minden csapat úgy megy ki, hogy a Lukácsot semlegesíteni kell és többnyire így sem tudják megakadályozni a gólszerzésben. Remélem Luki ezt a jó szokását és jó formáját megtartja tavaszra is. Csákány Gabi számomra egy nagyon nagy talány. Köztudott, hogy ő a kezeim között nőtt fel. Már serdülő korában is edzője voltam, tehát alaposan ismerem a képességeit, éppen ezért bátran kijelenthetem, hogy tőle sokkal többet várok, mint amit ősszel nyújtott. Csoki egy nagyon tehetséges játékos. Nagy játékinteligenciája révén csatárként, középpályásként egyaránt használható. Ősszel csatár poszton játszattam, szereti is ezt a posztot, de saját képességeitől nagyon elmaradt az őszi teljesítménye. Nem csak azért, mert alig rúgott gólt, hanem játékban sem nyújtotta azt amit tud, de küzdeniakarásban sem jeleskedett.

- Fent felsorolt játékosok adták a csapat gerincét, azonban az sem mindegy, hogy milyen képességű játékosok várnak bevetésre a kispadon. Úgy érzem, hogy az elmúlt évekhez képest a kispad is egyre inkább "hozzáerősödött" a csapat gerincéhez, hiszen véleményem szerint nagyon jó képességű játékosok alkották a "felmentő sereget".

- Igen, ők egytől egyig kiváló sportemberek, akik az egész idényben becsületesen készültek a mérkőzésekre és valóban, amikor szükség volt rá, nyugodt szívvel küldtem őket pályára.

- Mondanál róluk is egy pár mondatot?

- Természetesen. Csuka Józsi teljesítményébe egy kis hullámvölgy volt és ezt gondolom ő is érezte. Váradi Gerivel ki-ki alapon küzdöttek, hogy melyikük legyen a kezdő. Az első mérkőzésen kezdőként játszott, de később úgy éreztem, hogy Geri lendült jobban formába. Majdnem minden mérkőzésen becseréltem és akkor mindent megtett, hogy minél jobban játszon. Józsi egyébkén egy tehetséges játékos, akinek az akaratával és a hozzáállásával sincs gond. Bizom benne, hogy tavasszal jobb teljesítményt fog nyújtani, hiszen ne feledjük, hogy ő volt az őszi keret legfiatalabb játékosa. Antal Sanyiról tudjuk, hogy annak idején magasabb szinten is futballozott. Maximálisan elégedett voltam a hozzáállásával, ami edzéshez, mérkőzéshez egyaránt példaértékű volt. Sanyi nagyon nagy lemaradásból kezdett, hiszen mikor tavaly télen hozzánk került, akkor már régóta nem focizott. Nyáron az edzőmeccseken nagyon jó teljesítményt nyújtott, de később megsérült. Úgy telt el a fél szezon, hogy mire újra összeszedte magát és stabilan bevethető lett volna, újra megsérült. Aztán amikor már megint úgy nézett ki, hogy akár teljes mérkőzésre is bevethető, akkor meg úgy döntött, hogy elhagy minket. Nagyon sajnálom, hogy így döntött, mert egy kíváló hozzáállású játékost vesztettünk vele. Gyulay Gáborban szerintem sokkal több van annál, amit ő a pályán nyújt. Ha bátrabb lenne, sokkal többet tudna elérni. A játékinteligenciája megvan, viszont lényegesen agresszivabban kellene futballoznia és akkor eredményesebben teljesítene. Ilyés Attila fiatal, tehetséges játékos, aki a nyáron került hozzánk. Az edzőmérkőzéseken ő is megmutatta kiváló képességeit. Bajnoki mérkőzéseken is bármikor bevethető volt, sőt még gólt is szerzett. Sajnos egyik edzésen megsérült, ami miatt elég sokat ki kellett hagynia. Ha ez a sérülés nem jön közbe, akkor lényegesen többet szerepelhetett volna a mérkőzéseken. Remélem tavasszal elkerülik a sérülések és több lehetőséget tudok neki adni, hiszen azt már látjuk, hogy ügyes, tehetséges labdarúgó az Attila. Filus Pista, második számú kapusunk külön említést érdemel. Ő tulajdonképpen egyetlen percet sem töltött a pályán, mégis rengeteget segített nekünk. Egyrészt azzal, hogy végig becsületesen készült és bármikor bevethető lett volna, másrészt edzéseken éppen "vetélytársának" Kaszás Attilának segített a legtöbbet. Neki is része van abban, hogy Ati kitűnő formában védte végig a szezont. Hajdú Máté amióta az ausztriai idegenlégióskodásból visszatért, valahogy nem tud hasonló teljesítményt nyújtani, mint annakelőtte. Hozzáállásával, edzésmunkájával teljes egészében elégedett voltam, de a mérkőzéseken mégis hiányzott valami, ami talán a tűz volt. Bár egy góllal azért ő is hozzájárult kitűnő szereplésünkhöz. Csereként pályára lépett még Lukács Zsolt és Somogyi Gábor is, akik amig pályán voltak, mindent megtettek a siker érdekében.

- Van e az ificsapatunknál olyan játékos, aki a felnőtt csapattal fogja már elkezdeni a téli felkészülést és tavasszal akár bevethető is lehet a bajnoki mérkőzéseken?

- Igen. A 2009/2010-es bajnokságban az 1989-es korosztályból lesz kötelező pályán lenni legalább 1 ilyen korú játékosnak. Az ő felkészítésüket már most el kell kezdeni. Éppen ezért én négy ifistára gondoltam, akiket erre jelenleg alkalmasnak gondolok. Sőt, közülük az egyik még csak 15 éves. Már az ősszel is velünk edzett Nagy István, aki egy ügyes játékos, de nagyon sokat kell még erősödnie. Szintén ősztől velünk edz már Pánczél Levente, akiről szintén azt gondolom, hogy az alapozást már velünk kezdi el. Nagy Ernő szintén képbe került. Ő nem régen jött vissza az ifi csapathoz. Vele még nem beszéltem, de úgy tudom Pesten lakik és nem tudom így tudja e vállalni a közös munkát. Nagyon tehetségesnek tartom az előbb már említett 15 éves, de már az U.19-es csapatunknál is egyik legjobb teljesítményt nyújó játékosunkat, Csibrik Gyurit. Gyurival már megbeszéltem, hogy velünk fog edzeni. Remélem, hogy velünk edzve sokat fognak fejlődni a srácok és jövőre már a felnőtt csapat közelébe tudnak kerülni.

- Milyen lehet a folytatás tavasszal?

- A folytatás minősége rengeteg mindenen múlik. Egy biztos, hogy jelenleg mi vagyunk az elsők, ami azzal jár, hogy mindenki minket akar majd megverni. Bejöhet egy sérüléshullám és ezen kívül sok apróságon is múlhat a bajnokság. Azt mondom, hogy fő cél a dobogó. Ha meg tudjuk nyerni a bajnokságot, megnyerjük, ha nem, nem, de a dobogót azt mindenképpen szeretnénk elérni. A játékosokat ismerve, mindent meg fognak tenni, hogy első helyen végezzünk, aztán majd kijön belőle valami. Remélem, hogy a csapat együtt marad. Ha netán tudunk olyan játékost igazolni, aki hasznára lehet a csapatnak akkor igazolunk, de ha csak együtt tudjuk tartani a keretet, akkor is jó esélyünk van arra, hogy a tabella elején végezzünk.

- És együtt tudjuk tartani?

- Remélem! Antal Sanyin kívül senki nem jelezte nekem, hogy távozni szándékozik. Kértem őket, hogy ha valakinek olyan szándéka van, akkor jelezze, lehetőleg időben, hogy mi is tudjunk még gondoskodni az esetleges pótlásáról. 18.-án találkozunk, mert akkor kezdődik a felkészülésünk és rá két napra, 20.-án kezdődik az átigazolási időszak, ami február 20.-án ér véget. Majd meglátjuk, mit történik az említett két illetve három dátum között. Mindenesetre hangsúlyozom még egyszer. Ha együtt tudunk maradni, akkor az egyik nagy esélyesei vagyunk a bajnoki címnek. Aztán majd meglátjuk, hogy mi lesz!

- Új játékos igazolása várható-e a csapatnál? Van-e valaki, akivel szívesen erősítenél?

- Most még konkrét játékos személyére nincs elképzelés. Ne feledjük, hogy azért ezek az erősítések pénzbe kerülnek. Ilyenkor vannak önjelöltek is és vannak akikről hallani, hogy meg lehet szerezni. Január közepe után elkezdődnek az edzések és majd meglátjuk, hogy hogy alakul.

- Köszönöm az átfogó beszélgetést és sikeres felkészülést kívánok! Szolnoki Gábor polgármester úr a decemberi évzáró vacsorán elmondta, hogy személy szerint támogatná az önkormányzat előtt az NB.III-as indulásunkat. Kívánom, hogy sikerüljön szaván fogni a polgármester urat!

- Köszönjük! Mi mindent meg fogunk tenni, hogy ez így legyen.