CÍMER

HAJRÁ TÁRNOK!
KEZDŐLAP

TÁRNOK

Kapunics Zoltán lett a 11. forduló játékosa

Kovács Krisztián a Sportszelet újságírója készített riportot vele

,,Edzésmániája” miatt nem jelentett gondot a visszailleszkedés
Kapunics Zoltán öt év után tért vissza a tárnoki kapuba

A hétvégi, 11. fordulóban főleg a kapusok remekeltek, így nem is volt könnyű közöttük a választás, végül a tárnokiak rutinos, sok nagy csatát megélt hálóőre, a 41 esztendős Kapunics Zoltán (képünkön) lett a játéknap legjobbja, aki mellett szólt az is, hogy a múlt heti, Pilis-Legea elleni teljesítményére és a mostani, sülysápi produkciójára egyaránt nyolcas osztályzatot kapott az edzőjétől, Somogyi Gábortól. Kapunics Zoltán ráadásul hosszú szünet után állt ismét annak az együttesnek a kapujában, amelyhez pályafutása során mindvégig hűséges maradt.

– Hosszú ideje nem láthattuk már a nevét a Tárnok kapujában, egészen pontosan mióta nem védett a felnőttek között?
– Utoljára 2006-ban léptem pályára a felnőtteknél, ekkor még a megyei másodosztályban szerepeltünk, lényegében akkor be is fejeztem a pályafutásomat, és azóta az öregfiúknál álltam a kapuban, illetve az utóbbi időben kapusedzőként igyekeztem felkészíteni Kaszás Attilát a bajnoki mérkőzésekre.
– Ha már őt említette, adódik a kérdés: mi történt vele, hogy önnek kellett fél évtized után beugrania?
– Volt egy komolyabb izomhúzódása, amire sajnos rásérült, az edzőnk, Somogyi Gábor megkért, ha tudok, segítsek és az ő iránta való szeretetből és tiszteletből örömmel, könnyen mondtam igent, hiszen sok-sok éven át játszottunk együtt a felnőtt, valamint az öregfiúk csapatban, tehát rengeteg minden összeköt bennünket.
– Könnyű volt a visszailleszkedés?
– Persze, hiszen ezen a poszton azért nem olyan óriásiak az elvárások, arról nem is beszélve, hogy amióta befejeztem, azóta is rendszeresen edzésben vagyok. Nemrég megnéztem az edzéslátogatottsági naplót, és láttam, hogy második vagyok a keretben a részvételt illetően. Egyébként régebben is ,,edzésmániás” voltam, és ez nem változott a mai napig sem, jelenleg is napi szintű a kapcsolatom a tárnoki egyesülettel, hiszen amellett, hogy játszom, tíz éve elnökségi tag is vagyok a vezetőségben.
– Két mérkőzésen védett eddig az ősszel. Hogyan értékeli a saját teljesítményét?
– Nem akarok szerénytelen lenni, de úgy érzem, hogy sikerült jócskán hozzátennem nekem is a részemet a négy pont megszerzéséhez.
– A csapat szereplése mennyiben mondható reálisnak?
– Egyáltalán nem érzem annak, hiszen kiváló szakmai munka folyik Tárnokon, kondicionálisan is sokat lépett előre a csapat, ez alapján a szezon előtt úgy gondoltuk, az első hat közé bekerülhetünk. Sajnos sok a döntetlenünk, ami persze azt is mutatja, hogy egyáltalán nem egyszerű minket legyőzni, igaz, mi sem nyerünk egykönnyen, ami a gyengébb támadójátékunknak köszönhető.
– De hiszen van egy Lukács Sándoruk!
– Ez kétségtelen, és ,,Luki” nem is lett rosszabb az évek során, hanem inkább arról van szó, hogy nem olyan a kiszolgálása labdákkal, mint máskor volt.
– Ön a klubhűség mintaképének mondható, hiszen Tárnokon kívül nem is szerepelt másik csapatban. Mit tart a pályafutása legnagyobb sikerének?
– A 2003/2004-es Magyar Kupa-menetelésünket, melynek végén a legjobb 64 között estünk ki a Bodajktól elszenvedett 2–1-es vereséggel, de így is bejutottunk a Szabad Föld Kupa döntőjébe, amelyet a Baggal játszhattunk az akkori Népstadionban, és végül nagyon ki is kaptunk tőlük. A döntőt leszámítva végig én védtem, ez tehát mindenképpen egy igazi, nagy siker volt. Emellett büszke vagyok arra, hogy olyan egyéniségekkel játszhattam egy csapatban, mint Csucsánszky Zoltán, Szilveszter Ferenc és Orosz Ferenc, akikhez fogható egyéniségek azóta sem szerepeltek – nemcsak Tárnokon, de a megyei első osztályban sem. Semmiképpen sem szeretném kihagyni a még ifjúsági korú labdarúgóként elért Pest Megyei Kupa-győzelmemet sem, igaz, ez nem tegnapi történet, hiszen még 1988-ban szereztem...

A 11. forduló válogatottja
Kapunics Z. (Tárnok) 8 – Bedöcs L. (Kisnémedi) 7, Kerepeszki Z. (Pilis-Legea) 8, Regele B. (Budakalász) 8, Kerecsényi F. N. (Gödöllői SK) 8 – Schuster R. (Újlengyel) 8, Lakatos Zs. (Alsónémedi) 8, Kovács B. (Alsónémedi) 8, Sáran T. (Pilis-Legea) 8 – Győri T. (Kisnémedi) 8, Kajdácsi I. (Alsónémedi) 8.