CÍMER

HAJRÁ TÁRNOK!
KEZDŐLAP

TÁRNOK

2011. szeptember 5. A Kovács krisztián (Sportszelet) interjúja Somogyi Gáborral

Somogyi Gábor teljesen amatőr alapokon álló együttest irányíthat Tárnokon
A stabil középmezőny elérése az idei cél

Somogyi Gábor személyében erős helyi kötődéssel bíró szakvezető ülhetett le nyáron a Pest megyei I. osztályú Tárnok KSK kispadjára, a 39 esztendős csepeli sportember ugyanis labdarúgókánt 1996 óta  szerepelt a klubnál. Jelenleg pedig a  helyi öregfiúk együttest erősíti.
A százhalombattai Serfőző Istvánt - aki az elmúlt szezonban amolyan „tűzoltó- munkát" végezve bent tartotta a csapatot- váltó Somogyi Gábortól azt várja a tárnoki vezetőség, hogy irányításával lehetőleg a mezőny első felében végezzen a csapat, amely teljesen amatőr alapokon, minimális pénz mellett működik, és döntő többségében helyi labdarúgók alkotják a játékoskeretet.

- Hogyan került képbe mint edző Tárnokon?

- Hosszú évek óta itt játszom a helyi öregfiúk csapatnál - kezdte beszélgetésünket Somogyi Gábor. Lényegében ismerek minden egyes játékost, sokakat még az  ifjúságiak közül  is, ráadásul sokszor elő fordult olyan is, hogy a formám megőrzése végett együtt edzettem a srácokkal, így nem  teljesen ismeretlen a közeg számomra, arról már nem is beszélve, hogy labdarúgóként 1996-ban kerültem a klubhoz. Az egyesület vezetése változást szeretett volna, és kötődéssel bíró edzőt keresett.

- Milyen célt fogalmaztak meg önnel és a csapatával szemben?

- A stabil középmezőny, magyarán a hatodik-nyolcadik hely elérése a célunk, erre feltétlenül alkalmasnak tartom a jelenlegi állományt

- Hogyan sikerült a Tárnok felkészülése és mennyire tudták megerősíteni a csapatot?

- A felkészülési munkánk remekül sikerült, kifejezetten biztató, hogy magas az edzéslátogatottság, a heti három tréningünkre pedig rendszeresen járnak a srácok. Ami az új keretet illeti, egy-két tehetséges fiatal mellett az eddig Érden játszó Vida Péterrel és a Diósdról érkezett Semsei Mihállyal egyértelműen erősödtünk, mindketten betaláltak már az idei bajnokságban, utóbbi ráadásul legutóbb győztes gólt szerzett a Gödöllői SK ellen.

- Szokatlan módon az első három baj­noki mérkőzésüket hazai pályáit játsszák, illetve játszották, de úgy tűnik, hogy mindez jól sült el, hiszen sikeresnek mondható a rajtjuk.

- Igen, én is így érzem, hiszen két for­duló alatt négy pontot szereztünk, és szerintem a rajton az Újlengyel ellen is egyértelműen győznünk kellett volna, ugyanis nekünk volt több lehetőségünk, a jó Gödöllői SK ellen pedig 1-0 helyett gólokkal kellett volna nyernünk.

-  A kedvező rajt ellenére némi árnyoldala is akad a szereplésüknek, hiszen a két eddigi találkozójukon nem kevesebb, mint tíz sárga és egy piros lapot „szedtek össze”. Ez mindenképpen magasnak tűnik.

- Jó is, hogy ezt említi, mivel úgy gondolom, ezekből legalább a fele nem is volt jogos, Váradi Gergő múlt heti kiállítását például teljesen érdemtelennek tartom. Az eddigi szereplésünk viszont kifejezetten jónak mondható, ha azt vesszük, hogy a Gödöllői SK ellen úgy nyertünk, hogy a már említett Váradi Gergő mellett további két alapemberünk Csákány Gábor és Szél Pál is sérülés miatt hiányzott. Ami némileg magyarázat lehet a relatíve sok sárga lapunkra, hogy mindkét alkalommal hazai környezetben, eléggé felpörgetett állapotban játszottunk, ahol sok néző előtt mindenki a szokásosnál talán nagyobb lendülettel veti magát bele a mérkőzésbe és egyébként is agresszíven, keményen, de semmiképpen sem durva harcmodorban futballozunk.

- A tárnoki U19-es együttes edzője az a Kovács László lett a nyáron, aki ha nem is közvetlenül ön előtt, de öt és fél éven keresztül volt a felnőtt együttes sikeres edzője. Vele milyen a kapcsolata?

- Ahogy a többieket, úgy őt is nagyon jól ismerem, tudunk együtt, egymás mellett tevékenykedni. Remek munkát végzett az elmúlt években a csapat mellett és én az ő szellemiségét folytatva szeretnék dolgozni az elkövetkezendő időszakban.

Az elnök az első hatba várja a csapatot

Lukács Sándor nem csupán az egyik legeredményesebb játékosa a tárnoki csapatnak, hanem tavaly december óta elnöke is a sportkörnek, így ebbéli tisztségében kérdezte őt a Sportszelet arról, hogy mit vár az új edzőtől Somogyi Gábortól és csapatától a mostani bajnokságban.

Somogyi Gabi már régóta szeretett volna nálunk edzősködni, az idén nyáron alakultak égy a körülmények, hogy ez a lehetőség végül realizálódott. Jól ismerem őt, korábban éveken át itt futballozott nálunk. Amikor megkerestük ét es megállapodtunk vele, elmondtam neki, hogy az idény végén szeretném az első hat között látni a csapatot Meg kell mondanom, kifejezetten kedvezőek az első benyomásaim vele és a csapattal kapcsolatban, hiszen elmondhatjuk, hogy eredményes volt a bajnoki rajtunk, nagyon jók az edzések, és ami ugyancsak fontos, egyértelműen egységesebb lett az együttesünk. Kellett a változás a csapat mellé, éppen ezért jó döntésnek tartom Somogyi Gábor kinevezését."