CÍMER

HAJRÁ TÁRNOK!
KEZDŐLAP

TÁRNOK

2012. április 20. Kovács Krisztián a Sportszelet újságírója beszélgetett a 21. forduló legjobbjával

LUKIA tárnoki ,,örökös” gólkirály bízik a tizedik hely megszerzésében

Lukács Sándor háromszor ,,mattolta” a Verőcét

A tárnokiak 34 éves, ,,örökös” gólkirálya, Lukács Sándor (képünkön) a hétvégi fordulóban háromszor is bevette Verőcén Chikán Tamás kapuját, és a találkozót végül a vendégek mondhatni simán, 4–0-ra hozták. A három pont úgy kellett, mint egy falat kenyér a rossz szériában lévő Tárnoknak, amelynek nemcsak játékosa, hanem egyben elnöke is a 34 esztendős Lukács Sándor, aki a hétvégi teljesítményére teljesen megérdemelten kapott kilences osztályzatot az edzőjétől, Somogyi Gábortól.

– A vártnál simább lett az eredetileg igencsak háromesélyesnek számító verőcei mérkőzésük.

– A magunk részéről igyekeztünk átérezni a találkozó fontosságát, már a bemelegítésnél látszott a többieken is, hogy nagyon motiváltak és akarják a sikert. Tény és való, rendkívül fontos három pontot szereztünk Verőcén a bentmaradás szempontjából. Egyébként pedig nem volt azért ennyire sima a találkozó, az ugyan igaz, hogy a kezdeti kontráink eredményesek voltak, és ezáltal komoly előnyre tettünk szert, de a hazaiak még a szünet után, 3–0-nál is nagy erőkkel támadtak, igaz, túl sok ziccerük a továbbiakban már nem adódott, ami igazán veszélyeztette volna a győzelmünket.

– Merthogy ez lenne a cél Tárnokon?

– A bajnokság elején az első nyolc közé kerülést tűztük ki célul, ez mostanra annyiban változott meg, hogy alapvetően a biztos bentmaradás lebeg a szemünk előtt. Mivel elég tömör a mezőny, még semmi sincs veszve, az eredeti tervünk, a nyolcba jutás is még minden további nélkül összejöhet. Személy szerint úgy vagyok vele, ha a tizedik helyen tudnánk végezni, már elégedett lennék, ez elfogadható eredmény lenne tőlünk ebben a szezonban.

– Az őszt ön is és a csapata is meglehetősen felemásan teljesítette, végül a tizenegyedik helyről fordulhattak, most viszont két hellyel alulmúlják még ezt is. Mi lehet ennek az oka, esetleg a csapat téli felkészülése nem sikerült úgy, ahogyan elképzelték?

– Nem, azzal igazából semmi gond nem volt, hiszen az alapozás során elvégeztük a szükséges munkát. Az erőnlétünkkel abszolút nincsen gond, nem ennek a hiánya miatt kapunk ki. Sajnos példátlan sérüléshullám, illetve eltiltások söpörnek végig rajtunk. A következő, a listavezető Nagykőrös elleni meccsre Veszeli Tibor és Gyulay Gábor sárga lapjaik miatt ,,kipontozódtak”, a Verőcén kiállított Eke Gábor pedig szintén az eltiltása végett nem szerepelhet majd. Már ez is elég komoly vérveszteség nekünk, arról pedig nem is beszélve, hogy az irányító középpályásunk, Semsei Mihály sajnos hosszabb ideje sérült, és a középső védőnk, a rutinos Pánczél Sándor játéka is kérdéses még.

– Ennek tudatában mire számít a kiváló erőkből álló Nagykőrösi Kinizsi ellen?

– Az az igazság, hogy már egy döntetlennel is kiegyeznék, de egy minimális vereség sem lenne akkora tragédia. A hátralévő többi mérkőzésen kell minél több pontot gyűjtögetnünk ahhoz, hogy ne legyenek gondjaink a hajrában.

A 20. forduló válogatottja

Magyar Á. (Újlengyel) 7 – Sápi N. (Pilis-Legea) 8, Tóth F. (Hévízgyörk) 8, Andrásik S. (Alsónémedi) 8 – Mezei R. (Pilis-Legea) 8, Csorja L. (Hévízgyörk) 8, Lakatos Zs. (Alsónémedi) 8, Padutsch A. (Hévízgyörk) 9, Gyulay G. (Tárnok) 8 – Lukács S. (Tárnok) 9, Tóth M. (Nagykőrösi Kinizsi) 7.

BACK
Vissza