CÍMER

HAJRÁ TÁRNOK!
KEZDŐLAP

TÁRNOK

Kovács Krisztián beszélgetett Gál Tiborral, bajnokságot nyert második csapatunk gólkirályával
A cikk a Sportszeletben jelent meg

SPORTSZELET

Gál Tibor marad Tárnokon, és a másodosztályban folytatja
A rossz pályák voltak az ellenfelek

Felettébb szoros és kiélezett versengést hozott a csoport gólkirályi címéért folyó verseny a Tárnok II.-ben futballozó 32 esztendős Gál Tibor (képünkön), és a Visegrád támadója, Szedlacsek Balázs között. A két kitűnő labdarúgó egy fordulóval a vége előtt egyaránt 22 góllal állt a külön versenyben.

A párharc végül egyetlen találattal a tárnoki futballista javára dőlt el, mivel Gál Tibor két gólt is szerzett a Budajenő elleni szezonzárón, míg üldözője, Szedlacsek Balázs csupán egyszer volt eredményes csapata pilisszentkereszti találkozóján.

– Gratulálok a szoros küzdelemben megszerzett gólkirályi, valamint csapata bajnoki címéhez egyaránt! Elmondható, hogy minden tekintetben sikeres szezont zárt.
GÁL TIBOR– Valóban nem lehet okom panaszra, tényleg jól ment nekem is és a csapatnak is a játék – vélekedett a tárnok Gál Tibor.
– Egy gólkirály számára nyilván sok olyan mérkőzés akadt, amelyekre szívesen emlékszik vissza.
– Igen, tényleg több olyan meccsem volt, ahol kifejezetten élveztem a futballt, és a teljesítményemmel is elégedett voltam. Ha mindenképpen ki kellene valamelyiket emelnem, akkor a Pilisszentkereszten 1–0-ra megnyert találkozónkat mondanám, amelyet Kelemen László góljával az utolsó percben húztunk be. Erről a 90 percről egyértelműen azt tudom elmondani, hogy egy igazi, vérbeli rangadó volt, ahol felváltva forogtak veszélyben a kapuk, amely úgy gondolom, megfelelt egy jó ,,megye-kettes” találkozó színvonalának is.
– Mennyire volt elvárás, kitűzött cél a bajnoki cím?
– Abszolút úgy indultunk neki az évadnak, hogy szeretnénk aranyérmet nyerni a bajnokságban, mivel ehhez maximálisan adott és alkalmas volt a játékoskeret.
– A Tárnok II. a mezőnyben messzebb a legtöbb gólt szerezte, szám szerint 94-et, így az elsőségének jogosságához aligha férhet kétség. Mi a véleménye a nemrég véget ért bajnokság színvonaláról?
– Úgy gondolom, hogy számos esetben a legnagyobb ellenfelünk a sok rossz minőségű és állapotú pálya volt, amelyeken nagyon nehéz volt normálisan futballozni.
– A rúgott góljaik számának ismeretében nyilván nem lehet kérdéses, de azért kíváncsi lennék a véleményére. Mennyire játszott a csapatuk támadó jellegű futballt?
– Amennyire csak lehetett, a támadó felfogást preferáltuk. Többnyire a 4–3–3-as felállás szerint léptünk pályára, rajtam kívül váltakozó volt, hogy éppen ki kapott helyet a csatársorban.
– Ön is azok közé a labdarúgók közé tartozik, akik a Fejér megyei Gyúró együttesétől jöttek át tavaly nyáron Tárnokra. Az edzőjük, Schrenck Rajmund lapunknak elmondta, hogy várhatóan szétszéled a társaság, és ő is távozik. Önnek mi lesz a személyes sorsa?
– Ami engem illet, nemrég beszéltem Szimandl Gáborral, a tárnoki klub vezetőjével, hogy maradok az egyesületnél, és ősztől a megyei II. osztályú csapatban fogok majd játszani. Nyilván lesznek távozó labdarúgók, illetve olyanok is, akik velem együtt felkerülhetnek majd az első csapat keretéhez...

Gólkirály: Gál Tibor (Tárnok II.) – 24 találattal;
23 GÓLOS: Szedlacsek B. (Visegrád);
18 GÓLOS: Dalkó S. (Szentendre);
16 GÓLOS: Horváth B. (Kerepes);
15 GÓLOS: Havrán G. (Pilisszentkereszt);
14 GÓLOS: Krasznai V. (Szentendre), Ilyés A. (Tárnok II.);
13 GÓLOS: Horváth L. (Pilisszentkereszt);
12 GÓLOS: Rezessy B. (Budajenő), Katona M. (Nagykovácsi), Varga G. (Üröm II.);
11 GÓLOS: Biczó J. (Budajenő), Lakatos M. (Kerepes), Lukács Zs. (Tárnok II.).

Kovács Krisztián

BACK
Vissza