CÍMER

HAJRÁ TÁRNOK!
KEZDŐLAP

TÁRNOK

A Sportszelet újságban és a Foci a köbön honlapon megjelent interjú Gál Tiborral, a Megye III. őszi gólkirályával.

Gál Tibor (Tárnok II.): „Balesetveszélyes pályákon játszottunk, ezt ki merem jelenteni”

Az eredményességre egy szava sem lehet: csapata, a Tárnok II. lőtávolon belül, mindössze két pontra van az egyaránt 30 ponttal éllovas pilisszentkereszti PILE SC-től és Fóttól, saját maga pedig 16-szor talált a vetélytársak kapujába. A 31 éves Gál Tibor nem is emiatt bosszankodik, sokkal inkább a balesetveszélyes pályák miatt.GÁL TIBOR

– Végül is melyikkel van inkább kibékülve? A 16 szerzett találattal vagy a 3. hellyel?
– Ha úgy nézzük, hogy másik megyéből és másik csoportból érkeztünk, a mostani bronzéremmel nem vagyok elégedett – felelte Gál Tibor. – Fejér megyéből kerültünk ide, méghozzá a másodosztályból, másodikként, így a ,,megye-három” harmadik pozíciója csalódás, de a 16 gólnak örülök.
Másra számított?
– Azzal tisztában voltunk, hogy nem lesz olyan iram és ellenfelek, mint egy ligával fentebb, ám ami még jobban meglepett, az idegenbeli pályák minősége, ahhoz nem tudtunk hozzászokni.
– Csak azt ne mondja, hogy Fejér megyében ennél sokkal jobb a helyzet!
– Pedig az esetek 90 százalékban igen. Azon csapatok játékteréről, amelyekkel itthon futballoztunk, nem tudok mit mondani, de ahol voltunk például legutóbb, az katasztrofális és balesetveszélyes, ezt ki merem jelenteni.
– A 3. helynek ebben van szerepe?
– Fogalmazgatunk így, mert sokat passzoló csapat vagyunk, és a hazai, nagy pályán folyamatosabb a játékunk, hiszen hatokat, heteket rúgtunk, idegenben viszont nem tudtuk hozni ezt a formát.
– Gál Tibornak itt van a helye, ebben a ligában?
– Ez jó kérdés.
– Azért tettem fel. Csakhogy a választ legfőképpen ön tudhatja.
– A kívülállók ezt jobban meg tudnák mondani, én csak annyit felelek erre, hogy itt, Tárnokon a barátok és a közösség az, ami megfogja az embert.
– Ha kapna ajánlatot magasabb osztályból, elgondolkodna rajta, vagy nemet mondana?
– Hogy őszinte legyek, elképzelhető...
Mégis, melyik?
– Amit hosszú évek alatt összehoztunk, szóval inkább emellett maradnék. Fejér megyében kezdtünk, onnan indultunk tovább. Csak az az egy probléma lenne, hogy bár nem a ,,megye-háromba” illő csapat vagyunk, egy osztályt mindenképpen szeretnénk feljebb lépni, ám ez nem lehetséges, hiszen a Tárnoknak két együttese van.
– Ördögi kör?
– Mondhatni, de megpróbáljuk valahogyan orvosolni ezt a problémát is, ám még nem tudom, hogyan.
– Akkor a bajnoki címről nem mondanak le?
– Dehogyis! Egyértelműen az a célunk.

Mesteri mondatok
Megkerestük a Tárnok II. részéről Schrenk Rajmundot, aki szívesen beszélt nem csupán együttese házi és a teljes mezőny gólkirályáról, hanem a 37 éves edző által vezetett Tárnok II.-ről is.

„Legutóbb a Felcsút mögött maradtunk le az 1. helyről, Gál Tibor helyi, gyúrói játékos volt, akire nem is azt mondom, hogy nem becsülték meg, de jót tett neki, hogy eljött velünk – vágott bele Schrenk Rajmund. – Nem akarták elengedni, nem is tették szívesen, ám az óriási dolog, hogy Tárnokon meg van becsülve, ezt látom rajta a pályán is. Előző állomáshelyén is ő volt a házi gólkirály, így ezt vártam tőle, tudtam róla, hogy jól fog szerepelni. Minderre bizonyíték, hogy az első csapaton kívül négy együttes is vinné, no meg az, amikor csapatkapitány-választás volt, a legtöbben rá voksoltak.”
Nem meglepő, hogy a szakember nem teljesen elégedett a gárda őszével.
„Kicsit talán nagyobb arccal voltunk a kelleténél, amely néhány játékosomon érződött, azaz, hogy a megyei másodosztályban edződött, így az első néhány fordulóban »zakóztunk« is – folytatta Schrenk Rajmund. – Fóton 2–0-ról kaptunk ki, majd Kisalagon sem nyertünk, de ezek mind olyan pofonok voltak, amely »nagyon kellett« a csapatnak. Otthon viszont mindenkit kitömtünk. Ha jó pályán játszunk – és ezt nem csupán én, de az ellenfelek is mondták –, esélyük sincs a vetélytársaknak. Ha viszont rosszabb pályára megyünk – és itt most nem a fótira gondolok, mert azt a meccset mi szúrtuk el –, akkor csak szenvedünk. Nem vagyok elégedett az őszi 3. hellyel, több van ebben a csapatban, és több is lesz. Ez ki fog jönni tavasszal, ebben biztos vagyok.”

A fenti interjú ezen sorok írójától, Horváth M. Attilától megjelent a Sportszelet 67. lapszámában.

SPORTSZELET

BACK
Vissza