CÍMER

HAJRÁ TÁRNOK!
KEZDŐLAP

TÁRNOK

2011. július 16.-án Baráti látogatáson vettünk részt Szlovákiában, Tárnokon

Képtár go


A Falunap programja

Reggel fél hét után - némi késéssel - indult buszunk a szlovákiai testvér községünkbe, hogy Csallóköztárnok polgármesterének, Tóth Imrének a meghívására részt vegyünk a falunapon. A program keretében barátságos mérkőzés várt ránk a helyi FK Tárnokkal. Csapatuk a járási első osztályban szerepel, hogy ez Magyarországon minek felel meg, nem igazán sikerült előre tisztáznunk, de a mérkőzésen választ kaptunk rá.
Fárasztó, hosszú utazás után kissé elcsigázottan érkeztünk meg, egy szép erdős helyen fekvő "rekreációs központban" fogadtak és láttak vendégül minket. Akinek kedve volt a helyi lőtéren agyag nyúl lövészetben tehette próbára célzó képességét. Mindenestre célzóvíz volt bőven, talán ennek köszönhetően is többen meglepően jól szerepeltek ebben a szokatlan sportágban. Déltájban kiválóan sikerült gulyás volt az ebéd, majd a Radics Ernő alpolgármester  - aki az utazás főszervezője volt - által patronált táncosok tartottak egy külön bemutatót a fiúk és a küldöttség lelkesítésére, a hivatalos programon kívül.
Két órakor át mentünk a sportpályához, amely kiváló talajúnak bizonyult,  és az egész létesítmény láthatóan gondozott és kulturált volt.
Itt már búcsúi hangulat volt, játékárusok, gyerekjátékok fogadták a szépszámú látogatót, a bogrács versenyen pedig éppen elkészültek az alkotások. Ami nem mellékes: három féle sört is csapoltak! A kóla ismeretlen fogalom arrafelé, valamilyen barna folyadék helyettesíti, igaz nagy igény nem is mutatkozik rá.
Csapatunk csak 17 órakor lépett pályára, addig még egy serdülő mérkőzésre is sorkerült, a helyi fiatalok nyertek, de mindkét csapatban láttunk ügyes gyerekeket.
Már a melegítéskor feltűnt, hogy ellenfelünk jó felépítésű és képességű játékosokból áll, ráadásul szemmel láthatóan emlékezetessé akarják tenni két játékosuk búcsúmérkőzését! Csapatunkat Somogyi Gábor távollétében, Lukács Sanyi állította össze és irányította. A két község polgármesterei, Tóth Imre és Szolnoki Gábor végezték el a kezdőrúgást, a csapatok a következő összeállításban léptek pályára:

FK Tárnok:
Pörsök Adrián – Tóth Árpád, Csölle József, Sárkány Mihály – Végh Róbert – Czetli Márton, Ferenczi Tamás , Kulich Marián – Novota Zoltán – Matlaha Marián, Tóth Tamás
Cserék: Csölley László, Földvári István

Tárnok KSK:
Kaszás A., - Eke G., Páncél S., Veszeli T., Váradi G. - Takács Gy., Csibrik Gy., Csákány G., Fagyal B., - Gyulay G., Lukács S.
Cserék: Nahaj G., Kovács R., Csákány Zs., Nagy A., Körtvélyesi Á., Ilyés A., Csősz J., Szabó E., Nagy I.
Góllövők: Matlaha Marián (Matyi), Végh Róbert, Tóth Tamás, Czetli Márton ill. Lukács Sándor, Nagy István

Vendéglátóink óriási lendülettel kezdték a mérkőzést, mezőnyfölénybe kerültek és veszélyes lövésekkel kísérleteztek. A mieink szemmel láthatóan tompák voltak, a hosszú utazás, a bőséges vendéglátás és a sok élmény következtében kicsit álmosan kezdtünk, nem igazán tudtuk felvenni a feltűnően frissen mozgó helyiek ritmusát. Mikor végre kezdtünk feléledni és kiegyenlítettebb lett a játék, egy védelmi hibát kihasználva, fejes góllal vezetést szerzett az ellenfél, sőt nem sokra rá egy lecsorgó labdából, egy jól eltalált lövéssel már kettőre növelték előnyüket. Hozzá kell tenni, hogy az első félidőben nekünk is voltak helyzeteink, ám ezek rendre ki is maradtak.
A második játékrészben jóval támadóbb szellemben futballoztunk, Lukács Sanyi szépített is, sajnos hamar jött a válasz így ismét két gólos hátrányba kerültünk. Sorozatos cseréket hajtottunk végre, csapatunkat egyszerre jellemezte a rutin (Csősz Jani, Szabó Emil) és a fiatalos lendület (Csibrik Gyurec, Körtvélyessi Ádi, Nagy István).  Érdekes módon ekkor sikerült igazán megszorongatnunk a fáradni látszó ellenfelet, Nagy István szépített és levegőben lógott az egyenlítés. Sajnos a lehetőségekkel nem tudtunk élni és ahogy lenni szokott a házigazdák egy veszélytelennek tűnő támadás végén ismét betaláltak.
Összegzés képpen egy sportszerű, de kemény és színvonalas mérkőzésen megérdemelt hazai siker született. A találkozó végén még elbúcsúztatták két aktív pályafutásukat befejező labdarúgójukat, megható jelenetek voltak!
Mindenesetre legközelebb, amikor mi leszünk a vendéglátók visszavágunk!

A mérkőzésen Szabó Tamás (Manszur) videózott

A mérkőzés után kulturális programok kezdődtek: előbb két hölgy tartott latintánc bemutatót, egy igézően mozgó hastáncosnő is fellépett (Anna Mitrová), majd az est egyik fő attrakciójaként a Hip-Hop Akadémia mutatta be műsorát, nagy sikert aratva. Az est zárásaként Lelkes Simona, egy tehetséges énekesnő mutatta be műsorát. Az ismert és (számunkra) ismeretlen slágerekre sokan táncra is perdültek.

Jól sikerült látogatás volt, mindenki remekül érezte magát, csapatunk sem volt ünneprontó. Viszontlátásra Tárnokon!

A képeket Klem Ágnes, Kapunics Zoltán és Aradi Béla készítették

VISSZA
Vissza a Képtárakhoz