< <
CÍMER

HAJRÁ TÁRNOK!
KEZDŐLAP

TÁRNOK

2012. október 7. A Tárnoki Búcsú napján Lukács Sándor búcsúzott az aktív labdarúgástól

A Pilsi LK elleni találkozón játszott utoljára felnőtt bajnoki mérkőzésen kiváló labdarúgónk Lukács Sándor. 22 éves pályafutását Szabó István méltatta röviden, majd Kapunics Zoltán az egyesület, Veszeli Tibor pedig a csapat nevében adott át ajándékot Sanyinak.

Szabó István beszéde:
A mai napon mikor a Sanyi számára elérkezett az aktív pályafutás utolsó mérkőzése, pár szóban szeretném felidézni ezt a hosszú, szerencsés, eredményes pályafutás alakulását.
1990-ben lett a Sanyi igazolt játékosa a Tárnok KSK-nak. Elsősorban kitűnő fizikai adottságainak köszönhetően, hamar a serdülőcsapatunk védelmének tengelyében találta magát. Mivel jó társaságba keveredett, 1993-ban már az U16-os korosztályban bajnoki címet ünnepelhetett.
Fejlődése töretlen volt, így 1996-ban a Csepel ifjúsági csapatához került. Visszatérése után, az ezredforduló rendkívül sikeres 10 évet hozott egyesületünk, és a Sanyi életébe egyaránt.
2001-2002-es szezonban bronzérem az akkor még 2 csoportos bivalyerős megyei II. osztályban.
A 2003-20074-es év nevezetes történése a felejthetetlen kupamenetelés, melynek Szabad Föld Kupa döntő lett a vége a Puskás Ferenc stadionban, ahol a második helyet szereztük meg. A sorozat selejtezőben lőtte Sanyi élete legemlékezetesebb gólját. Az akkor NB 1.B-s Bodajk ellen 800 néző előtt lejátszott találkozón, bomba gólt fejelt Fülöp Marci hálójába.
A 2004-es év, változást hozott Sanyi barátunk életébe, aki eddig középső védőként szerepelt. Amikor csatáraink sérülés miatt kidőltek a sorból, nem kis büszkeségemre, én mondtam először, nincs mese, feltoljuk a Lukit csatárnak. Szerencsére igazam lett. 2005-ben 23 góllal házi gólkirály, 2006-ban 40 góllal megyei II. osztályú gólkirály lett, mely a csapatnak ezüstérmet jelentett.
2007-ben jött a legfontosabb Luki-gól, mely egyesületünk jövőjét évekre meghatározta. Legnagyobb riválisunk a Ráckeve ellen idegenben a bajnoki címet jelentő gólt szerezte, mellyel feljutottunk a Megyei I. osztályba. 2009-ben a Megyei 1. osztályban 26 góllal gólkirályi cím, és bronzérem a csapattal, jelezte, hogy ellenfeleink továbbra sem találják a Luki-henger ellenszerét. Ezekben, az években több környékbeli magasabb osztályú csapat is kinyitotta Sanyi előtt a kincsesláda fedelét, de ő hű maradt a tárnoki zsíros kenyérhez.
Mondandóm elején eredményes, szerencsés pályafutást említettem, az eredményes részt felsoroltam. Szerencsés voltál Sanyi, hogy a súlyos sérülések elkerültek, szerencsés voltál hogy olyan NB 1-et, válogatottat megjárt játékosokkal is játszhattál együtt mint például Csucsánszky Zoltán, Orosz Ferenc, Szilveszter Ferenc, Zombori András, akik nemcsak futballtudásukkal, hanem emberi tulajdonságukkal is példát mutattak, szerencsés vagy, hogy pályafutásod legszebb szakasza a technika, és 3 derék embernek köszönhetően megörökítésre került. Majd öreg napjaidon, mamuszban, hintaszékben ülve, kockás takaróba burkolózva, két-három kattintással megnézheted, megmutathatod, kivoltál, mit tudtál a futballpályán!
A mai napon mikor majd lekocogsz a pályáról, hivatalosan is az öregfiúk csapatunk tagja lettél, ahol ugyanúgy számítunk góljaidra. Életed további részére erőt és jó egészséget kívánunk, és sok boldogságot!
Az alkalom emlékére fogadd szeretettel az egyesület ajándékát melyet régi harcos társad Kapunics Zoltán és jelenlegi játékostársaid nyújtanak át neked.

Lukács Sanyi az Arcképcsarnokban

Az ünnepség alkalmából készült videók

A Sportszelet interjúja Sanyival

A mérkőzésen Kapunics Zoltán fényképezett

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37

VISSZA