< <
CÍMER

HAJRÁ TÁRNOK!
KEZDŐLAP

TÁRNOK

2017 január 22. Sulai Krisztina Női Labdarúgó Emléktorna

SULAI KRISZTINAA tavalyi évben fiatalon elhunyt nagyon tehetséges női labdarúgónk emlékére vándorserleget alapított a Tárnok KSK, a Tárnok KSK Női labdarúgó szakosztálya, a Tárnoki Öregfiúk SE a Bolha Focitanoda SE, valamint Szabó Tamás (Tárnoki Katlan) és Családja, Sárosi Tamás és Családja.PÓS TÜNDE

Már a torna megkezdése előtt megható pillanatokat élhettünk át, amikor a régi csapattárs, Pós Tünde emlékezett vissza Krisztinára a csapattársak nevében.

Kedves Megjelentek, szeretettel köszöntöm Önöket / Titeket a mai futballtornán, mely tornát Sulai Kriszti tiszteletére rendeztünk meg. A mai torna tiszteletadás és egyúttal érzéseket, érzelem görgeteget megtestesítő csodaszép szimbólum. Szimbóluma - annak, hogy élete fontos pillérét jelentette a futball; - annak, hogy a tárnoki női focicsapat egyik legeredményesebb tagja volt; - annak, amilyen tehetséggel és érzékkel focizott; - annak, amilyen alázattal, végtelen kitartással, bölcsességgel és humorral próbálta legyűrni a betegsége által részére támasztott akadályokat; - annak, ahogy a Szerelme szerette, támogatta és erősítette Őt; - annak, ahogy a Családja védte, óvta Őt; - annak, ahogy az edzők és a Tárnok KSK-hoz közel álló személyek figyelemmel kísérték Őt; - annak, ahogy a korábban Részére tartott jótékonysági bálon család, barátok, ismerősök hihetetlen egységként felsorakoztak; - annak, ahogy ismeretlenek empátiájuk alapján jótékonysági jegy vásárlásával támogatóként mögé álltak; - annak, ahogy a mai torna támogatói (Sárosi Tamás és családja, Szabó Tamás és családja, Tárnoki Öregfiúk csapata, Tárnoki Községi sportkör és a Bolha Focitanoda) a kezdeményezésünk mögé álltak; - annak, ahogy a mai torna résztvevői tiszteletüket fejezik ki; - annak, ahogy mi, a csapattársai szeretjük és tiszteljük Őt; - annak, amit mindannyian érzünk, amikor Krisztire gondolunk. A női focicsapat érzéseit a következő verssel szeretném szemléltetni Önöknek / Nektek.

Az 1 perces gyászszünetnek sajnos egyéb aktualitása is volt. Megrendülten álltunk némán, Sulai Krisztinán kívül az Olaszországban, autóbuszbalesetben elhunyt Szinyei Merse Pál gimnázium tanulóira is emlékezve. A torna megkezdése előtt meghallgattuk az Ismerős Arcok zenekar, nagyon aktuális, Nélküled című számát.

Ezután már a labdáé volt a főszerep. Nagyon izgalmas és nagyon jó színvonalú mérkőzéseket játszottak a lányok.


Ezért a kupáért az első alkalommal szállt versenybe öt csapat a mai napon. A torna résztvevői:
Erdőkertes,
Fiktív KFC
Halásztelek FC,
Tárnoki Zöldek,
Tárnoki NarancsokSulai Krisztina VándorserlegAz már az első kör után kiderült, hogy legalább háromesélyes a torna. Halásztelek, Fiktív és a Tárnoki Zöldek győzelemmel kezdett.
A 4. mérkőzés hozta az első rangadót, amit nagy küzdelem után a Fiktív csapat nyert Halásztelek ellen.
A Tárnoki Zöldek a Tárnoki Narancsokkal találkoztak az 5. mérkőzésen. A házi rangadót aránylag símán nyerték a Zöldek.
A 6. forduló majdnem meglepetéssel zárult. Az 1-1-et már mindenki elkönyvelte, de 5 másodperccel a vége előtt Halásztelek megszerezte a győzelmet.
Reméltük, hogy a 7. mérkőzésen eldől a tornagyőzelem, természetesen a Tárnoki Zöldek javára. Nem így történt! Egyik csapat sem tudott a másik fölé kerekedni. Minden volt ezen a mérkőzésen, amiért szeretjük a focit. Illetve majdnem minden. Kimaradt helyzetek, elhibázott ziccerek, szép támadások és nagyszerű szerelések, csak éppen gól nem született.
Maradt tehát a két csapat közötti fej-fej melletti küzdelem, de látszatra a mi lányainknak volt nehezebb dolguk. Mi ugyan is az addig látottak alapján a kitűnő Halásztelek ellen játszottuk az utolsó mérkőzésünket, a Fiktív KFC viszont az eredmények alapján picivel gyengébbnek tűnő Tárnoki Narancsok ellen.
Először a Tárnoki Zöldek léptek pályára és a szorosnak várt mérkőzést sikerült imponáló magabiztossággal megnyerni. Ezzel a 4-1-es győzelemmel nagy lépést tettek a Zöldek a kupa megszerzéséért, mivel gólkülönbségünk imponálóan jó volt, 9-1. Ezzel szemben nagy ellenfelünké 4-0. Mivel azonos pont esetén a gólkülönbség számított, majd a több rúgott gól, a Zöldek győzelme azon múlott, hogy a Narancsok nem kaphattak ki 4-nél nagyobb (sok gól esetén 3-nál nagyobb) gólkülönbséggel.
Ezt a Tárnoki Narancsok maradéktalanul megvalósították. A folyamatosan támadó Fiktív csapat ellen olyan káprázatosan védekeztek, hogy a mérkőzés vége előtt 4 perccel még 0-0-ra álltak. A végén ugyan sikerült 2-0-ás győzelmet aratni, de ez már csak a 2. helyhez volt elég a KFC-nek. Ezzel a kitűnő helytállással nagyon sokat segítettek a Narancsok a Zöldeknek.


A torna legjobbjai serleget és oklevelet kaptak. A gólkirálynő címért a mérkőzéseken 4-4 gólt szerző Lőrincz Teréz (Halásztelek FC) és Varga Gréta versengtek. A győztes cím 7-es rúgásokkal (20 lövés után) dőlt el. Gólkirálynő: Varga Gréta (Tárnoki Zöldek) Legjobb mezőnyjátékos: Trapp Teréz (Fiktív KFC) Legjobb kapus: Paulik Márta (Tárnoki Zöldek és Tárnoki Narancsok) Mindkét csapat kapuját Márti védte, kivéve természetesen az egymás elleni mérkőzést, ahol a Narancsok kapujában állt. Ekkor a Zöldek kapusa Győri Renáta volt.

2017 január 22. Sulai Krisztina Női Labdarúgó Emléktorna

Csapataink összeállítása

Tárnoki Narancsok:
Paulik Márta, Bányai Barbara, Rebenák Dorottya, Schmidt Zsuzsanna, Ábel Eszter, Marczell Panna, Varga Regina Viola, Kapás Anita, Korsós Hajnalka, Görcs Tamara

Tárnoki Zöldek:
Paulik Márta, Gál Henrietta, Sulai Veronika, Pap Lívia Viola, Varga Gréta, Zsikla Ibolya, Pós Tünde, Győri Renáta.

Eredmények:

Erdőkertes - Fiktív KFC 0-2,
Tárnoki Narancsok - Halásztelek FC 0-3,
Tárnoki Zöldek - Erdőkertes 1-0,
Fiktív KFC - Halásztelek FC 2-0,
Tárnoki Zöldek - Tárnoki Narancsok 4-0,
Erdőkertes - Halászelek FC 1-2,
Fiktív KFC - Tárnoki Zöldek 0-0
Tárnoki Narancsok Erdőkertes 0-0
Halásztelek FC - Tárnoki Zöldek 1-4
Fiktív KFC - Tárnoki Narancsok 2-0

Végeredmény:

1. Tárnoki Zöldek
2. Fiktív KFC
3. Halásztelek FC
4. Erdőkertes
5. Tárnoki Narancsok

Legjobb játékos: Trapp Teréz (Fiktív KFC)

Gólkirálynő: Varga Gréta (Tárnoki Zöldek)

Legjobb kapus: Paulik Márta (Tárnok KSK)

Szabó Tamás (Manszur) videója

Szabó Tamás (Manszur) és Ábel András képei

01 02 0304 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38

BACK
Vissza