Szilveszter Ferenc

Szilvió

Sikeres pályafutásáról álljon itt saját 2004-es egyik nyilatkozatának (Vasas Online) részlete: Szilveszter Ferenc
-"Pesti srác vagyok, de a családdal Szekszárdra költöztünk. A nagyapám ott kapott munkát és a család követte őt. Szekszárdon lettem igazolt játékos, előtte cselgáncsoztam. Jól ment a játék, és Ihász Tóni bácsi felfigyelt rám és így kerültem a Vasashoz. Emlékszem, akkoriban tényleg nagyon jól ment a foci. Tagja voltam az összes korosztályos válogatottnak és fényes jövőt jósoltak nekem. Tizennyolc éves voltam, amikor bemutatkoztam Mészöly Kálmán bá'nál a felnőtt csapatban. Egy évre kölcsönbe a BKV-hez kerültem és egy évre katonaságom idejére Cegléden az NB III-ban futballoztam. Katonaidőm letöltését követően ismét a Vasashoz jöttem vissza. Az MTK már évek óta hívott, és amikor lejárt a szerződésem, - voltak nézeteltéréseim az akkori vezetőkkel - elfogadtam a kék-fehérek ajánlatát. Egy évet töltöttem a Hungária körúton, és onnan Békéscsabára vezetett az utam. Nyáron, amikor Vancsa Miklós invitált, örömmel tértem vissza nevelőegyesületemhez, a Vasashoz. Úgy tudom, Illovszky Rudi bácsi és Tamási Zsolt is szorgalmazta, hogy visszatérjek. Ha nem is sikeredett pályafutásom olyan fényesre, mint ahogy azt mások remélték, magam nem vagyok elégedetlen. Kétszázharminc élvonalbeli mérkőzésen 29 gólt szereztem, és négy alkalommal szerepeltem a válogatottban."
Ennek a sikeres pályafutásnak a levezetéseként került 2004 őszén Zombori András közvetítésével Tárnokra. Középpályán, de leginkább védőként volt nagyon hasznos tagja csapatunknak. A 2005-ös tavaszi szezon után az őszi szezont az akkor NB.III-as Gödöllő együttesénél töltötte, de 2006 tavaszára (talán szíve húzta vissza) ismét Tárnokra igazolt. Sajnos 2207-ben egy makacs térdsérülés miatt már csak egyetlen mérkőzésen játszott márc. 25.-én Újlengyel ellen, de a sérülése nem bírta a terhelést és le kellett cserélni. Jelenleg is a mi játékosunk és remélhetőleg nem az az Újlengyel elleni mérkőzés lesz az utolsó Tárnok színeiben. Tagja volt a 2007-ben Pest megye II. osztályában bajnokságot nyert csapatnak.
Halkszavú, szerény, az emberekkel közvetlen játékosnak ismerte meg mindenki. Játéktudásával nagy tekintélyt és tiszteletet vívott ki magának itt Tárnokon is. Fiataljaink sokat tanultak tőle.
Korábbi csapatai: Szekszárdi Dózsa, Vasas, MTK, Békéscsaba, BKV Előre, Ceglédi VSE

Szilveszter Ferenc Szilveszter Ferenc Szilveszter Ferenc Szilveszter Ferenc Szilveszter Ferenc

Egy gólja az NBI-ben