CÍMERHAJRá TáRNOK!TáRNOK

Tárnok legidősebb labdarúgója

SOMOGYI HENRIKHeni bácsi 1931 április 29.-én Tárnokon született és egész életét itt élte. A tárnoki labdarúgásba, mint igazolt versenyző, 1943--ban kapcsolódott be. Abban az időben a felnőtt együttes mellett csak egy ifjúsági csapat szerepelt. Az ifjú Somogyi Heni alig 12 évesen a Székesfehérvári MÁV Előre ellen játszotta első bajnoki mérkőzését. Az ifi, akkor a környékbeli csapatok ellen mérkőzött. Többek között Sóskút, Diósd és Érd ellen játszottak. 
Az NB.III-ban is szereplő felnőtt csapat a Katolikus Legényegylet keretein belül működött 1946-ig, amikor is az akkori rendszer megszüntette a legényegyletet, így az ekkor indult bajnokságban már a 2. csapat képviselte Tárnokot. Ebben a csapatban folytatta az akkor 15 éves fiú a focit. A következő évben (1947) már az első csapat tagja volt. Rendkívüli gyorsasága révén a jobbszélső poszt lett az övé. Az 1951-53 közötti időszak volt csupán, amikor nem Tárnok színeiben szerepelt, ekkor ugyanis sorkatonai szolgálatot teljesített.
Leszerelés után ismét bekapcsolódott az itteni labdarúgásba. Tíz évet focizott még aktív labdarúgóként, de 1963-ban egy sérülés befejeztette vele a játékot. Magával a labdarúgással viszont soha sem szakított. Már 1955-ben is részt vállalt a helyi sportéletben, mint a csapat pénztárosa, így a legtermészetesebb volt számára, hogy 1963 után is kedvenc sportjáért és kedvenc csapatáért tevékenykedjen. Egészen 1988-ig vett részt a csapat irányításában. Minden poszton számítani lehetett rá. Legyen az intéző, vezetőségi tag, vagy elnök. Amikor már nem vállalt vezető pozíciót, akkor is kijárt a pályára. Azóta is rengeteg mérkőzést szurkolt végig. Mint pályafutása alatt is mindenkor sportszerűen viselkedett, így volt ez szurkolóként is. Talán éppen ennek köszönheti azt a mai napig tartó szeretetet és tiszteletet, ami körülveszi. A tárnoki sportpályára ma, 84 évesen is rendszeresen kijár. Találkozunk vele a felnőtt és az öregfiúk meccseken is. 
Legyen ez így, még nagyon sokáig Heni bácsi!

 

Heni Bácsi az Arcképcsarnokban Tárnok legidősebb labdarúgója

Az elismerő cím átadására 2015. február 28.-án a Sportbálon került sor