CÍMER

HAJRÁ TÁRNOK!
KEZDŐLAP

TÁRNOK
 

 

Felkészülési mérkőzéseink 2010 nyarán

2010. augusztus 7. 18:00

Tárnok KSK - Voyage SE

csapat0 - 0 csapat

Budaörs, 50 néző

Tárnok KSK:
Kaszás A. - Nagy A., Veszeli T., Viszti Zs. - Takács Gy.  - Gyulay G., Páncél P., Szabó Zs., Csákány G. - Lukács S., Fagyal B.
Cserék: Kelemen L.,Garai F., Pókecz P., Körtvélyesi Á., Erdei S., Csákány Zs.
Edző: Kovács László

A pénteki felhőszakadás miatt műfüvön, elég kis méretű pályán játszottuk utolsó előkészületi mérkőzésünket. Noha Budaörs nincs messze tőlünk meglepően erős szél és hűvös fogadta a két csapatot, bár ez inkább a szerény számban megjelent nézőket zavarta. Ellenfelünk szemmel láthatóan vissza akart vágni a tavalyi edzőmeccsen elszenvedett vereségért, mert igen nagy elánnal vetette magát a küzdelembe, az első percekben nehezen vettük fel a ritmusukat, bár mezőnyfölényen kívül igazi helyzetet nem tudtak kialakítani. Az első negyedóra után két körülbelül azonos erősségű csapat küzdelmét láthattuk. Néha percekig csapkodó, alacsony színvonalú játék folyt, viszont mindkét csapat vezetett szép támadásokat is, amelyekből gólhelyzetek is kialakultak. Valljuk be a Voyage- nak talán több is.
A második félidő elején akár el is dönthettük volna a mérkőzést két nagy helyzetből, de ezek kimaradtak illetve a Játékvezető sípja tévesen szólalt meg. Ezek után a mérkőzés ugyanúgy folytatódott mint az első félidőben: harc minden labdáért, szép megmozdulások után bosszantó hibák, kihagyott helyzetek mindkét oldalon. Védelmünk noha összességében stabilan állta a rohamokat, néha hajmeresztő módon hozta helyzetbe ellenfelünket illetve nehéz helyzetbe kapusunkat, ezt tét mérkőzésen mindenféleképpen el kell kerülni.
Jövőhéten bajnoki, van miben javulnunk. Hajrá Tárnok!

Kovács László: Küzdelmes mérkőzés volt, sok hibával. Reméljük a bajnoki folytatás jobb lesz.

2010. július 31. szombat 17:00

Nagytétényi Kohász SE - Tárnok KSK

csapat2 - 0 csapat

Góllövők:Nagytétény, 50 néző

Tárnok KSK:
Kaszás A. - Nagy A., Pánczél S., Marcinkovics P., Viszti Zs. , - Gyulay G., Csibrik Gy., Pókecz P., Körtvélyesi Á., Csákány G. - Lukács S.,
Cserék: Veszeli T., Csákány Zs., Szabó Zs., Garai F., Ilyés A.
Edző: Kovács László

Kissé felforgatott összeállításban álltunk ki erre a mérkőzésre. Szokásos kezdő csapatunkból többen hiányoztak nyaralás és egyéb elfoglaltság miatt, viszont több fiatalunk így lehetőséget kapott a bizonyításra.
Meglehetősen erős ellenféllel kerültünk szembe. A Nagytétényi Kohász a BLSZ második helyezettje volt A III. kerület után , talán az NBIII-at is vállalta volna ha felkérik.
Játékosaink csütörtökön az Érd ellen egy küzdelmes mérkőzést vívtak, pénteken kemény edzés volt így talán nem meglepő, hogy kissé fásultan kezdtük a mérkőzést. Ellenfelünk brazil játékosai igen mozgékonyak voltak, és egy jól eltalált lövéssel és egy szép összjáték után szerzett góllal két gólos előnybe is kerültek.
A második félidőre ismét feljavultunk, mezőnyben sokat birtokoltuk a labdát, de a kapura kevés veszélyt jelentettünk. Úgy érzem a vállalkozó kedv, a csel, a váratlan megoldás hiányzott játékunkból! Számtalan támadásunk akadt el az utolsó pontatlan passzon, céltalan forgolódáson.
Eközben a Kohász brazil játékosai veszélyes kontrákat vezettek, szerencsére néha túlzottan is "brazilok" voltak, vagy pedig Kasza, később Gaga bravúrosan útjukat állták!
Végeredményben a Nagytétény megérdemelt győzelmet aratott - a főként brazil játékosaiknak köszönhető- határozottabbb támadójátéka eredményeként.

Kovács László: Fáradtak, lassúak voltunk, nem tudtunk gólhelyzeteket kialakítani, ellenfelünk jobb volt. Jövő héten reményeink szerint mi is frissebbek leszünk!

2010. július 29. csütörtök 18:00

Tárnok KSK - Érdi VSE

csapat1 - 2 csapat

Góllövők: Körtvélyesi Ádám ill. Jakab Á, Cservenka G.Tárnok, 150 néző

Tárnok KSK:
Kaszás A. - Nagy A., Veszeli T., Marcinkovics P. - Takács Gy., - Gyulay G., Kelemen L., Ilyés A., Fagyal B., Csákány G. - Lukács S., Cserék: Páncél P., Körtvélyesi Á., Csákány Zs., Erdei S., Pókecz P., Szabó Zs., Garai F.,Csibrik Gy. Pánczél S. Viszti Zs.
Edző: Kovács László

Érd:
Szabó G, Gróf A, Jakab Á, Horváth L, Kovács K, Huber B, Szauter I, Megyeri R, Németh G, Cservenka G, Drozdik D.
Csere: B.D.Baki, Zsigmond L, Polacsek K, Vida P, Ilyés G.
Edző: Miskovitcz Bálint

Ideális futballidőben, kiváló talajú pályán, nagyszámú néző előtt fogadtuk régi riválisunkat, az Érd csapatát.
Ellenfelünk az NBIII egyik éllovasa volt az előző idényben, ennek megfelelően az első félidőben jelentős mezőnyfölénybe tudott kerülni. Sok veszélyes támadást vezettek, frissebbnek, gyorsabbnak tűntek. Csapatunk hősiesen, nagy akarással védekezett, ellenfelünk igazán nagy ziccereket nem is tudott kialakítani. Végül a félidő végén egy szöglet a után vezetést is megszerezték.
A második félidő a lehető legrosszabbul kezdődött: azonnal gólt kaptunk! Ekkor többekben felmerült egy súlyos vereség léehetősége is. Szerencsére játékosaink ezt nem így gondolták. A 10. percben végre egy szép támadás után helyzetbe is kerültünk, ez sajnos kimaradt viszont ettől kezdve teljesen egyenrangú ellenfeleivé váltunk az Érdnek.
A 20. percben egy szabadrúgást sikerült értékesítenünk, ezzel szorossá tettük a mérkőzést. Mindkét oldalon akadtak még helyzetek, csereként beállt játékosaink ismét bebizonyították, hogy komolyan számításba kell venni őket.
Végeredményben az Érd győzelme megérdemelt volt, de derekasan helytálltunk, kemény küzdelemre kényszerítettük ellenfelünket.

Kovács László: Egy erős ellenfél ellen közepes színvonalú mérkőzést játszottunk. Nagyon jó játék nem alakult ki, de csapatmunkánkban biztató jeleket lehetett felfedezni. Mindenesetre előre játékban többet kell vállalnunk.

Az Érd honlapjának tudósítása:

Rendkívül szimpatikus ellenfél ellen, igen jó mérkőzésen sikerült nyernünk. Az első félidőben a hazaiak jobbára csak védekeztek, de Jakab fejesénél már tehetetlenek voltak. A második félidőben a cserék hatására egy támadóbb tárnoki csapatot láthattunk és Cservenka gólja után egy szabadrúgásból szépíteni is tudtak.

2010. július 24. szombat 17:30

Tárnok KSK - Etyek SE

csapat2 - 1 csapat

Góllövők: Ilyés A., Lukács S.Tárnok, 50 néző

Tárnok KSK:
Kaszás A. - Nagy A., Veszeli T., Marcinkovics P. - Takács Gy., Gyulay G., Kelemen L., Szabó N., Csákány G. - Lukács S., Mercz M. Cserék: Ilyés A., Körtvélyesi Á., Csákány Zs., Erdei S., Pókecz P., Szabó Zs., Garai F.,Fagyal B., Csibrik Gy.
Edző: Kovács László

Talán a hidegfrontnak is köszönhetően izgalmas, élvezhető mérkőzést láthattunk a szemmel láthatóan megerősödött, a megye I.-be visszakerült Etyek ellen. Határozottan támadólag léptünk fel a mérkőzés elején, jó negyedórán keresztül fölényben voltunk, helyzeteket dolgoztunk ki, azonban ezeket ki is hagytuk. Amint lenni szokott első védelmi hibánkat az ellenfél kihasználta és vezetést szerzett. Ez sajnos nem igazán paprikázta fel a mieinket mert ettől kezdve az Etyek jobban játszott enyhe mezőnyfölénybe kerültek. Szerencsére az utolsó 10 percre magunkra találtunk, átvettük az irányítást. Csoki hagyott ki egy óriási helyzetet, meg is sérült a kapussal történt ütközés során. A helyére Ilyés Attila állt aki nem sokkal később egy szép támadás végén, egy szerencsésen perdülő fejessel egyenlített.
A második félidő változatos küzdelmet hozott. Mindkét csapat győzelemre játszott, a labdabirtoklás nagyjából egyforma volt. Helyzetek is adódtak mindkét oldalon, ezekből Lukács Sanyi egyet gólra váltott ez a győzelmünket jelentette. Tekintve, hogy az alapozási időszak közepén járunk úgy gondolom mindkét csapat dicséretet érdemel teljesítményéért.

Kovács László: Kicsit aktívabbak, élénkebbek voltunk mint szerdán. A felkészülés ezen szakaszában sikerült egy jó iramú mérközést játszanunk. Pontosabban passzoltunk, vezettünk néhány formás támadást azonban védekezésben sajnos továbbra is többször hibákat vétünk.

2010. július 21. szerda 18:00

Tárnok KSK - Gyúró SE

csapat2 - 2 csapat

Góllövők: Lukács S., Páncél P. ill. Gál Tibor, Kovács Ferenc Tárnok, 60 néző,

Tárnok KSK:
Kaszás A. - Nagy A., Veszeli T., Pánczél S. - Marcinkovics P.,Páncél P., Takács Gy., Kelemen L., Csákány G. - Lukács S., Fagyal B.Cserék: Ilyés A., Szabó Zs. , Körtvélyesi Á., Gyulay G., Csákány Zs., Erdei S., Pókecz P.
Edző: Kovács László

A Gyúró csapatát fogadtuk következő edzőmérkőzésünkön amelyben több Tárnokon nevelkedett, illetve régebben nálunk játszó labdarúgó szerepel. Ennek megfelelően az egész mérkőzés sportszerű, baráti szellemben zajlott.
Rekkenő, fülledt hőségben kezdődött a játék sajnos ez és, hogy mindkét csapat edzést tartott előző nap a színvonalon is meglátszott. Meddő adogatás folyt a pályán néhány "helyzetecskével". Miután egy egyéni hibával sikerült vezetéshez juttatni ellenfelünket, így hátrányból kezdhettük a második félidőt.
Szünet után más felfogásban léptünk pályára. Lendületes támadásokat vezettünk, helyzeteket alakítottunk ki és gólokat sikerült lőnünk Luki és Páncél Peti révén. Ebben az időszakban eldönthettük volna a mérkőzést de helyzeteinket kihagytuk, vagy fogalmazhatunk úgy is Szabó Zoli parádézott a Gyúró kapujában.
Sajnos húsz perc múltán alábbhagyott a lendületünk, ismét ellaposodott a mérkőzés. A Gyúró csapata nem adta fel és egy váratlan kontrából egyenlített. A mérkőzés végén ismét fölénybe kerültünk, de gólt nem sikerült szereznük.

Az első félidő összefoglalója

Az első félidő összefoglalója

Kovács László:  A tegnapi erős edzés után tompák voltak játékosaink. A cserék után élénkebbek lettünk, helyzeteket alakítottunk ki, gólokat is sikerült rúgnunk. Dolgozunk tovább.

Schrenk Rajmund a Gyúró edzője: Először is szeretném megemlíteni, hogy a Tárnokban egy rendkívül szimpatikus csapatot ismertünk meg, meglepően baráti fogadtatásban volt részünk. Úgy érzem csapatom erőn felül teljesített, amiben közrejátszott játékosaink - különösen a vendéglátóinktól hozzánk kerültek - bizonyítási vágya, valamint, hogy a tárnoki játékosok fáradtnak tűntek. Játékunkat kontrákra építettük, úgy érzem sikerrel. Elégedett vagyok az eredménnyel és csapatom teljesítményével.

2010. július 18. vasárnap 18:00

Tárnok KSK - Tordas SE

csapat4 - 0 csapat

Góllövők: Takács Gy., Lukács S., öngól, Ilyés A. Tárnok, 100 néző, Vezette: Tomai István

Tárnok KSK:
Kaszás A. - Nagy A., Veszeli T., Pánczél S. - Marcinkovics P., Szabó Zs., Takács Gy., Kelemen L., Csákány G. - Lukács S., Fagyal B. Cserék: Ilyés A., Páncél P., Körtvélyesi Á., Gyulay G., Csákány Zs., Erdei S., Pókecz P.
Edző: Kovács László

A nagy hőség elmúltával labdarúgásra alkalmas időjárási körülmények között, kiválóan előkészített talajú pályán játszottuk első előkészületi mérkőzésünket, melyet szép számú futballt kedvelő szurkolónk tekintett meg, sőt Tordasról is sokan ellátogattak Tárnokra.
A mérkőzés úgy indult ahogy terveztük, támadólag léptünk fel, hamar gólt szereztünk: Szabó Zsolt átadásából Gyurma helyezte a kapuba a labdát. Ezután még vezettünk néhány formás támadást de inkább a mezőnyben folyt a küzdelem. Valljuk be a Tordas időnként fölénybe is került, bár igazi helyzetet nem tudtak kialakítani, védelmünk megfelelően helyt állt.
A második félidő izgalmas változatos játékot hozott. Játékosaink, gondolom a félidőben kemény "eligazítást" kaptak mert sokkal harcosabb felfogásban játszottak. A csereként beállt játékosok ambiciózus játékukkal megmutatták, hogy lehet rájuk számítani, nagy szerepük volt abban, hogy végül magabiztos győzelmet arattunk. Fokozatosan felőröltük nagyszerűen küzdő ellenfelünk erejét és helyzeteinket - ha néha szerencsével is - gólra váltottuk Luki és Ilyés Attila révén, sőt az ellenfél is besegített egy szép fejes(ön)góllal. Végeredményben egy meglepően jól játszó, sportszerű ellenfél ellen nyertünk néha akadozó, de alapvetően biztató játékkal.
Csak egyetérthetünk Kovács Lacival.: sokat és keményen kell edzeni, hogy sikereket érjünk el!
A játékvezető jól látta el feladatát, szinte észrevétlen maradt, ennél nagyobb dicséret gondolom nem szükséges.

Kovács László: Az első félidő elején a mezőnyben jól játszottunk, később miután vezetést szereztünk nem a megbeszélt passzokon alapuló játékot játszottuk, ívelgetésekkel kísérleteztünk. A második félidőben a cserék új színt hoztak, többet birtokoltuk a labdát, erőfölénybe kerültünk és ez gólokban is megmutatkozott. Sok munka áll még előttünk!