CÍMER

HAJRÁ TÁRNOK!
KEZDŐLAP

TÁRNOK

Az Öregfiúk csapat felkészülési mérkőzései 2010 nyarán

2010. augusztus 8. vasárnap 17:00

Tárnok KSK - Károli Bölcsész SE

csapat7 - 2   csapat

Góllövőink: Craciun (3), Sík (2), Érdi, Mráz
Tárnok, Sportcentrum

Tárnok KSK:
Kapunics - Ráb, Craciun, Dajkai, Morvai - Szabó E, Csősz, Csucsánszky, Poszmik - Érdi T, Mráz
Cserék: Horváth F, Sík R., Somogyi H,
Edző: Kapcsos Ferenc

Az időjárás újra ujjat húzott velünk - de most sem nyert. A pénteki özönvíz játékra alkalmatlanná tette a tárnoki pályát, így újfent Szimandl Gábor volt a megmentőnk. Ezúttal a sportcentrum pályáján került sor a mérkőzésre. Ismét köszönetet mondunk a Bolha gyors segítségéért. Semmi gondolkodás, semmi hezitálás, hanem határozott igen volt kérésünkre a válasz. A fővárosi felnőtt bajnokságban játszó vendégek ígérkeztek a felkészülés legnehezebb feladatának. Érdekes, hogy épp a Károli elleni téli edzőmeccsen is a víz volt a főszereplő. Akkor egy jéggel és hóval borított pályán küzdöttünk meg egymással, és a körülményekhez igazodva az "odavágó" 7-7 -es vízilabda eredménnyel zárult. Azt senki sem gondolta komolyan, hogy az eredmény most is megismétlődhet, pedig a helyzetek és a gólok alapján bizony megtörténhetett volna. Mindenesetre mi teljesítettük a ránk háruló részt… A mérkőzést álomszerűen keztük. Már az első támadásunkból megszereztük a vezetést. Szabó Emil futott el a bal oldalon, majd pontos beadását Mráz Pisti fejelte szép mozdulattal a hosszú sarokba. A korai gól csapkodóvá tette a játékunkat, sok bosszantó átadási hibával saját magunk voltunk az ellenfél védekezése. Ennek ellenére többször is eljutottunk a kölcsönjátékosként a vendégeknél szereplő Garai kapujáig, azonban vagy Gaga védett bravúrosan, vagy támadóink ügyetlenkedték el a jobbnál jobb lehetőségeket. S mint ahogy az lenni szokott, jött is a büntetés. Védelmünk többszörös helyezkedési hibája miatt a Károli lekopírozta a gólunkat (1-1). A második félidő egy gyors hidegzuhannyal kezdődött. De nem nyári zápor formájában, bár ez is "fentről" jött… Szöglet után röviden és rossz helyre fejeltük ki a labdát, amiből az ellenfél mezőnyben játszó, eltiltott kapusa bődületes nagy gól ragasztott a bal felsőbe. Na, ettől aztán felébredtük! Váltottunk a centerhalf poszton és a most már mindenhol bevethető Craciun Janit küldtük előre. Csucsánszky Zoli parádés labdákkal ugratta azt a csatárunkat, amelyik épp megindult a kapu felé, és mivel ellenfelünkön láthatóan a fáradság jelei mutatkoztak, csak a számszerű végeredmény volt a kérdéses. Sorban vittük egy az egyben kapura a labdát, és hiába volt ott a jól védő Garai, hatszor is kapitulálni kényszerült három muskétásunk (Craciun, Sík, Érdi) előtt. Összességében egy jó hangulatú, gólgazdag mérkőzéssel zártuk a felkészülési időszakot. Bár bosszantó hibák végig jellemezték a játékunkat, azért nem lehetünk elégedetlenek, hiszen az edzőmeccseinket megnyertük, miközben 16 alkalommal vettük be az ellenfelek kapuját.

Az első félidő összefoglalója

A második félidő összefoglalója

2010. július 31. szombat 17:00

Tárnok KSK - Lepsény

csapat5 - 0  csapat

Góllövőink: Craciun (2), Gulyás (3)
Tárnok, Bolha pálya

Tárnok KSK:
Kapunics - Ráb A., Váradi N., Dajkai, Poszmik - Érdi T, Csősz J., Csucsánszky Z., Somogyi G. - GulyásP., Craciun J.
Cserék: Váradi F, Horváth F, Bakonyi L
Edző: Kapcsos Ferenc

A hirtelen jött nagy eső miatt vízben állt a KSK pálya, ezért sokáig bizonytalan volt, hogy viszonozni tudjuk-e a lepsényi öregek múlt heti vendégszeretetét. Szerencsére Szimandl Gábor igazi sportemberi mivoltáról tett tanúbizonyságot, amikor segítségünkre sietett és átengedte a Bolha Focitanoda pályáját. Köszönet érte!
A helyszín változás ellenére (vagy épp ezért) szép számú nézősereg gyűlt össze a fedett lelátón, ami megteremtette a hangulatát a meccsnek. Az első félidő egésze tárnoki mezőnyfölényben telt, ami az első félórában jó játékkal is párosult. A kis méretű pálya ellenére sok pontos passz jellemezte a játékunkat, a kiugratások után pedig szinte mindig gólhelyzetbe kerültek támadóink. Két szemre is tetszetős támadást góllal fejeztünk be, így megnyugtató előny birtokában kezdhettük a második félidőt. Ekkor már pontatlanságok is becsúsztak a játékunkba, de a folyamatos gólveszély ott lógott ellenfelünk feje felett. Ekkorra már teljesen kicserélődött a csapatunk, de még ez sem mentette meg ellenfelünket, hogy újabb 3 góllal terheljük meg a kapujukat. Összességében hasznos és jó meccset játszottunk, hiszen a kis méretű pályák már önmagában a legnagyobb ellenfelet szokták jelenteni számunkra. Ennek ellenére mind a mutatott játék, mind a rúgott gólok száma bizakodásra adhat okot az őszi idényre.

2010. július 24. szombat 18:00

Lepsény - Tárnok KSK

csapat3 - 4 csapat

Góllövőink: Csucsánszky Z. (2), Érdi T, öngól
Lepsény

Tárnok KSK:
Kapunics - Ráb, Dajkai, Morvai - Horváth F - Somogyi G, Csucsánszky, Csősz, Poszmik - Craciun, Érdi.
Cserék: Váradi F, Tátrai T,
Edző: Kapcsos Ferenc

A szezon első edzőmeccsének korai időpontját leginkább a ráhangolódás és strandon "beállt" izomzat átmozgatásának szándéka indokolta. Az idény eleji forma abszolút jellemző volt a csapatra, igyekezett mindenki minimális mennyiséget futni, és ez bizony sikerült is. Különösen az első félidőben, amikor a Lepsény szenior és felnőtt összetételű vegyes csapata könnyűszerrel jutott el a kapunkig, különösebb ellenállással nem találkozva. Nem alakult ki folyamatos játék egyik csapatnál sem, igaz ezt az erősen "edzőpálya" talajú játéktér és a viharos erejű szél sem támogatta. Az első félidőben a legnagyobb eseményt a hazai kapus ujjának ficama jelentette, ezenkívűl egy-egy gól született mindkét oldalon. Találatunkat Csucsa, Craciun Jani pontos passza után egy 20 méterről leadott lapos lövéssel szerezte. A második játékrészben sem változott sokat a játék képe, bár több helyzet alakult ki mindkét térfélen. Ezek közül Érdi Tibi és Csucsa értékesített egyet-egyet, valamint az egyik hazai védő is kisegítette csapatunkat, így alakulhatott ki a 4-3 arányú idegenbeli győzelem. Összességében a mérkőzés elérte a célját, 1 hónapnyi lazsálás után másfél órát mozogtak a játékosok...


Vissza a 2010/11-es Öregfiúk Bajnokság kezdőlapjára