CÍMER

HAJRÁ TÁRNOK!
KEZDŐLAP

TÁRNOK

vissza 1937/38 FEL 1939/40előre

1938-1939- es bajnokság KÖLASZ I. B osztály, Pintér KUPA győzelem

Néhány eredmény a Nemzeti Sport korabeli számaiból:

1938. július 18.
HAC (Herminamezei AC) - Tárnoki AC 6 - 2 (3 - 0)
Barátságos mérkőzés.

1938. október 31. Martonvásár
Tárnoki SE—Martonvásári AC 5 - 2 (3 - 1)
Vezette: Herkner
Góllövő: Lizicska (2), Lvtszkovics, Poszmik, Szmoling, ill. Szabó és Gere.

1939. március 20. Diósd:
Diósdi TC.—Tárnoki LE 7 - 3 (2 -1)
Barátságos
Vezette: Zsigmondi.
Góllövő: Traurner (6) és Waitér, illetve Kokics (2) és Kiss.

Vitéz Pintér József országos elnök 1939 tavaszán alapította a Pintér-kupát, amelyet a legényegylet csapata kemény mérkőzésekkel meg is nyert. PINTÉR KUPAEzért a díjért csak egyszer, ebben az évben küzdhettek a csapatok, ,,mert igen sokan bevonultak katonának és így . . . (az) elnök úr beszüntette a mérkőzéseket.
A Pintér-kupa sorsa a kőbányai mérkőzésen dőlt el, amelyet sem a játékosok, sem a nézőközönség nem fog elfelejteni soha. Ezen a nevezetes napon az egyesület teherautót bérelt Budafokon és vitte be a játékosokat és a nézőközönséget Kőbányára. A teherautó zsúfolásig telt meg, de igen sokan mentek kerékpáron és vonaton is. A mérkőzés megkezdése előtt legényegyletünk egy jóakarója közölte velünk, hogy a kőbányai csapatban két idegen játékos játszik, ami később be is bizonyosodott. Ugyanis Miklós káplán úr a félidőben le akarta a kőbányai játékosokat fényképezni, de ehhez sem a bíró, sem a kőbányaiak nem járultak hozzá. Miklós káplán urat a pályára sem engedték belépni. Le a csuhással! Mit akar itt ez a csuhás? És ehhez hasonló kijelentések hangzottak el. A mérkőzés nagyon izgalmas volt. ArróI, hogy ezután pontosan mi történt, sajnos nincsenek adataink, ám valamilyen okból a Pintér-kupát csak a mérkőzés után egy hónappal adta át Solymár főtitkár úr személyesen, egy kis esti ünnepség keretében Tárnokon. 
A kupát megnyerő csapat tagjai: Bősze Bálint, Méder Ferenc, Ékes Pál, Özvegy András, Kelemen Pál, Patatics Béla, Kiss Lajos, Polonyi Károly, Lehel József I., Poszmik István, Stribik Mihály.

1939. május 16.
Pintér Kupa mérkőzés, Árpádföld
Tárnok—Árpádföld 6 - l (3 - 1)
Vezette: Tóth.
A gólarány túlzott.
Góllövő: Kovács (3), Jeneii (2) és Nagy, ill. Horváth

1939 TÁRNOK - ÁRPÁDFÖLD PINTÉR KUPA

1939. június 30.
Vasárnap lesz a Pintér-kupa döntője
A pestkörnyéki katolikus legényegyletek részére kiírt "Pintér-kupa" mérkőzések befejezés előtt állnak. A döntőbe Tárnok és Kőbánya csapata jutott. Az első mérkőzést vasárnap játszák Tárnokon. A tárnokiak nagyon készülnek a tavalyi kupagyőztes ellen. Szeretnék, ha az idén Kőbányáról Tárnokra vándorolna a szép ezüst serleg.

1939 TÁRNOK PINTÉR KUPA BEHARANGOZÓ

1939. július 7.
Pintér-kupa döntő 1. mérkőzés. Tárnok
Tárnok—Kőbánya 6 - 1 (2 - 1)
Vezette Ples.
Biztosan győzőit a hazai együttes.
Góllövő: Özvegy (4), Kiss I., Németi, illetve Hornyák.
A játékvezető Kiss I.-et. illetve Yizbélyit kiállította. A második döntő mérkőzést vasárnap Kőbányán játsza a két legényegyleti csapat.

1939 PINTÉR KUPA DÖNTŐ

1939. július 11.
Pintér-kupa döntő visszavágó, Kőbánya, Gergely u.
Kőbánya—Tárnok 6 - 1
Vezette: Németh
Izgalmas küzdelmet hozott a második döntő-mérkőzés, melyen a Kőbányának sikerült behoznia. a tárnokiak múltheti ötgólos előnyét. A rendes játékidő eredménye után 2x15 percet hosszabbítottak, de ez sem hozott döntést. Szünet után a játékvezető gyengesége miatt eldurvult a mérkőzés.
Góllövő: Hornyák (5, kettőt 11-esből) és Vizkeleti. illetve Kiss (11-esből).
A játékvezető Vizkeletit, illetve Molnárt kiállította. A harmadik döntő mérközéit valószínűleg a Postás-pályán játsza le vasárnap a két legényegyleti csapat.

1939 PINTÉR KUPA