CÍMER

HAJRÁ TÁRNOK!
KEZDŐLAP

TÁRNOK

Információk az 1% felajánlásához

A Tárnok KSK adószáma:

19830953-1-13

A felajánlás módozatai
1.) Önadózó
Adóbevallási nyomtatvány részeként, vagy a rendelkező nyilatkozatot belehelyezi egy borítékba és a lezárt borítékra a saját adóazonosító jelét ráírva az adóbevallási csomagjában elhelyezi. Ha elektronikusan nyújtja be bevallását, elektronikus űrlapként is eljuttatható az adóhatósághoz. A bevallástól függetlenül is eljuttatható az adóhatósághoz a rendelkező nyilatkozat, postán vagy személyesen 2010. május 20-áig egy lezárt, adóazonosító jelével ellátott borítékban.
Akinek az adóbevallását február 15-éig kell leadni, ő is megteheti, hogy külön borítékban május 20-áig rendelkezik az adója 1 %-áról.


2.) Akik munkáltatói adómegállapítást kérnek, vagy az adóhatósági adómegállapítást kérő nyilatkozatukat a munkáltatón keresztül juttatják el az adóhatósághoz, a rendelkező nyilatkozatot tartalmazó borítékot a munkáltatónak legkésőbb május 10-én adhatják át. Ekkor a magánszemélynek a borítékot annak ragasztott felületére átnyúlóan, saját kezűleg alá kell írnia, mivel ez biztosítja azt, hogy a munkáltató a boríték tartalmát ne ismerhesse meg, azt ne cserélhesse ki.

Rendelkező nyilatkozat
A kedvezményezett adószámának feltüntetése kötelező!
Borítékra kötelező ráírni a saját adóazonosító jelét, ráírható a saját neve és címe. Ha a borítékot átadja, mert a munkáltató vagy az adóhatóság készíti el a bevallását, akkor kötelező a leragasztás után a ragasztott részen saját kezűleg ráírni a nevét is.