CÍMER

HAJRÁ TÁRNOK!
KEZDŐLAP

TÁRNOK
Előző

Pest megyei női bajnokság, Felsőház 6. forduló 2019. május 5. vasárnap 10:00

Tárnok KSK - Érdi VSE

3 - 0 (2 - 0)

Tárnok

Játékvezető: Laczkó Zoltán

Aszisztens: Trauttwein Albert, Kakuszi István

Gól: Zsikla Ibolya 5', Gál Henrietta 11', Molnár Nikolett 60'

Lapok: nem volt

A 6. forduló eredményei:
Tárnok KSK - Érdi VSE 3-0, Metis NFC - Környe SE 1-0, Pénzügyõr SE "Pinkbull" - Fortuna SE-Komárom 0-8

Tárnok KSK:
Szarkáné Pápai Éva - Molnár Nikolett, Zsikla Ibolya, Schmidt Zsuzsanna, Gál Henrietta, Rebenák Dorottya, Varga Gréta, Soltész Bettina, Szenténé Wágner Katalin, Kardos Lászlóné, Győri Renáta, Gyeszát Emese, Marczel Panna, Varga Dominika
Edző: Szimandl Gábor, Gál Tibor

Érdi VSE :
Bácsváry Ildikó - Phel Gabriella, Ferenczi Anna, Váliné dr. Szőke, Bozsik Nikolett, Bukovszki Jenőné, Lőrincz Teréz, Parádi Gabriella, Antonné Lovász Gyöngyi
Csere: Sike Natália, Rizmajer Vivienn, Sabján Mónika
Edző:

Gál Tibor : - Hétvégén az Érd látogatott hozzánk, és nem éppen a legjobb időt sikerült kifogni. Egy két helyen állt a víz a pályán, de nem olyan szinten, hogy ne lehetett volna lejátszani a meccset. A játékvezető pedig alkalmasnak minősítette a pályát, így lejátszottuk a mérkőzést.
Gyorsan az elején sikerült rúgnunk kettő gólt, amivel elvegetáltuk az első félidőt. A másodikban még tudtunk rúgni egyet, így beállítva a végeredményt. Összeségében uraltuk a mérkőzést végig, sok helyzetet kialakítva, amivel nem nagyon tudtunk élni, de az Érd nem igazán jutott el a kapunkig.
Köszönjük az Érdnek is a sportszerű játékot, és hogy sérülés nélkül játszotta le mind a két csapat a meccset. Sok sikert kívánunk a bajnoksághoz.
A tárnoki lányoknak pedig gratulálok, sokszor szép játékot láthatunk ebben a rossz időben.

Révuti Norbert interjúja a Sportszeletben, a sérülése után ismét pályára lépő és góltszerző csapatkapitányunkkal, Zsikla Ibolyával

.Az esőben Zsikla Ibolya nyitotta meg a gólcsapot

ZSIKLA IBOLYA3-0-s győzelem birtokában tudhatja maga mögött a Pest megyei női 34 pályás bajnokság, felsőházi rájátszás, Nyugati cso-portjának 6. fordulóját a Tárnok, amely múlt vasárnap az Érdi VSE ellen gyűjtötte be a három pontot. Az etső találatot a 27 esztesdés Zsikla Ibolya (képőnkön) szerezte a találkezó 5. percében.

Ki vagy mi miatt rúgott először labdába?
Fiútestvéreim és édesapám is focizott, így gyakorlatilag ezzel nőttem fel. Gyermekként a kinti játék szinte csak a foci volt — kezdte beszélgetésünket a Tárnok futballistája, Zsikla Ibolya.
A lányok között mennyire volt akkoriban népszerű sport a labdarúgás?
- Abban az időben még egyáltalán nem volt népszerű. A környéken, illetve kisebb településeken nem is nagyon volt női labdarúgócsapat, hobbi szinten sem. 
Ki figyelt fel először a tehetségére?
- A kisebbik testvéremet gyakran én kísértem edzésre, és idővel be is álltam a fiúk közé, ahol Aradi József volt a tréner. O már akkor tehetségesnek tartott, és természetesen édesapám is, aki támogatott ebben, illetve a mai napig támogat. 
Melyik csapatban kezdett futballozni?
- Először a martonvásári női csapatban játszottam, amellyel csak különböző tornákon szerepeltünk. 
Mikor fordult komolyra a dolog?
- 2012-ben igazoltam a Százhalombattai TC női együtteséhez, ott már bajnokságban játszottam.  
Hogyan került a Tárnokhoz?
- Tárnokon nőttem fel, amikor elkezdtem versenyszerűen focizni, s akkor itt még nem volt női labdarúgócsapat. 2015-ben megnéztem egy mérkőzésüket, majd részt vettem egy edzésen, és itt ragadtam.
Mit tekint az eddigi legnagyobb sikerének?
- Jelenleg a Pest Megyei Kupa döntőjére készülünk, nagy diadal számomra már a fináléba jutás is, valamint minden nehezebb győzelmet szintén egy-egy sikernek tekintek.
 Melyik poszton érzi otthon magát?
SPORTSZELET- Bal oldali középpályásként, nekem ez fekszik a legjobban.
 Gyakran sikerül gólt szereznie a bajnokságban?
- Viszonylag gyakran, de inkább az előkészítésben szoktam jeleskedni.
 Melyik lábával eredményesebb?
- Jobblábas vagyok, de ha úgy jön ki, akkor ballal is ellövöm a labdát.
 Kipróbált más sportágakat is?
- Még iskolás koromban kipróbáltam a karatét, de a labda jobban vonzott már akkor is. Ebben a sportágban érzem magam otthon, az életem részének tekintem, nagyon szeretem csinálni, és sikeresnek is érzem magam benne.
 Múlt vasárnap 3-0-ra sikerült legyőzniük az érdieket. Hogyan születtek a találatok?
- Az első gólt én szereztem az 5. percben. Az ellenfél hátul gyengébben passzolt társának, számítottam rá, hogy elérem, a vizes pályára való tekintettel. Ez így is történt, ott már csak meg kellett tolnom a hátvéd mellett és egyenesen a kapussal szemben mehettem, majd ballal a hosszúba gurítottam a kiérkező hálóőr mellett. A második gólunkra sem kellett sokat várni, Gál Henrietta a jobbszélről kapott egy labdát, amit átvétel után ballal rögtön a kapuba lőtt. A harmadik gólunkat pedig Molnár Nikoletta szerezte, egy kapu előtti kavarodásból az ellenfél próbált felszabadítani, ami Niki lábához sikerült, ő pedig okosan elgurította a labdát az Érd kapusa mellett.
Az első félidei két gyors találat gyakorlatilag el is döntötte a találkozót?
- Lényegében eldöntötte. Végig mi uraltuk a mezőnyt, a meccsen nagyrészt a mi akaratunk érvényesült.
Milyen taktikával léptek pályára?
- Mindenképpen a győzelem volt a cél, a támadófutballt igyekeztünk erőltetni, ami sikerült is. Játékkal igyekeztünk kihozni mindig a labdát, a vizes talaj miatt is, földön játszva, sok passzal, illetve kényszerítőkkel.
Általában mennyire van meg az összhang a csapaton belül és az edzőkkel?
- Nagyon nagy az összhang csapaton belül mind a játékosokkal, mind pedig Szimandi Gábor
és Gál Tibor edzőkkel. Szuper társaság vagyunk.
Milyen célokkal vágott neki a Tárnok a szezonnak?
- A felsőházi rájátszásba jutáskor a dobogó volt a cél. Most már nem csak ez van kimondva, hanem hogy a dobogó minél magasabb fokán végezzünk.
Elégedettek a tabellán jelenleg elfoglalt harmadik hellyel?
- Elégedettek vagyunk, de akár elsők is lehetnénk...
 Hogyan egyezteti össze a rendszeres sportot és a hétköznapi kötelességeket, esetleg a családot?
- Jól össze tudom egyeztetni, én mindig előre szoktam tervezni, és az időmet beosztani. AZ edzéseink este héttől vannak, így munka után van időm az otthoni teendőkre is, illetve a hétvégét is tudom úgy intézni, hogy mindig részt tudjak venni a bajnoki mérkőzéseken.
Mik a tervei a labdarúgást illetően?
- Ameddig tudom, addig űzöm minden erőmmel.
 Ön szerint elég figyelmet kap manapság a női labdarúgás?
- Úgy gondolom, még mindig nem kap kellőképpen elegendő figyelmet a női futball, bár az elmúlt években már javuló tendenciának lehetünk tanui.
Kit tart a világ legjobb labdarúgójának?
- A jelenleg is aktív labdarúgók közül számomra a Barcelonában futballozó Lionel Messi a legjobb.
 Kik a legjobb magyar labdarúgók ön szerint?
- Vitathatatlanul Puskás Ferencet tartom a legjobb magyar labdarúgónak, az aktív játékosok közül pedig a ferencvárosi Lovrencsics Gergő játékával tudok a leginkább azonosulni.


SPORTSZELET

 

Az Érdi VSE Facebook oldalának tudósítása

Kedves Szurkolók!
Hétvégén egy nagyon nehéz mérkőzésünk volt a Tárnok KSK vendégeként, hiszen már szombaton elkezdődött az esős idő, ami vasárnap a mérkőzés napján sem hagyott abba.
A mérkőzés elkezdése előtt kétszer is leellenőrizte a bíró és a két csapat edzője a füves pálya állapotát, végül is a mérkőzésvezető játékra alkalmasnak találta a több helyen víztócsákból álló füves talajt!
Bírósporttárs kiemelten kérte a két csapatot a sportsérülések elkerülését és a szabályos szereléseket, amit hellyel-közel sikerült is betartani a focista hölgyeknek, mivel egyik csapatnál sem volt kirívó szabálytalanság, ezt ezúton is köszönjük a tárnoki csapatnak.
Nem csak az időjárás és a nehéz talaj hátráltatta a csapat jó szereplését, hanem több játékos nem tudott a csapat rendelkezésére állni, ami hamar rányomta a mérkőzés alakulását, mert már az első tizenöt percben 2:0-ra vezetett a hazai csapat.
A csapatunk negyedóra elteltével felállt a két gól ellenére és felvette a harcot ezen a nehéz vizes talajon, de sajnos a helyzeteink ezen a napon is kimaradtak.
A 60.percben még kaptunk egy gólt, mert 2x is próbáltunk felszabadítani a kapunk előtt, de a nagy víztócsában meg állt a labda és ezt az ellenfél kegyetlenül kihasználta.
Tárnok KSK- Érdi VSE 3 : 0
Gratulálok az ellenfélnek a győzelemhez.
EZ a mérkőzés is egy adag tapasztalatot adott nekünk, amit a jövőben hasznosítani tudunk.


Hajvá Távnok!

H Csapat Mérk GY D V Gólok GK. Pnt.
1. Környe SE 6 4 1 1 14 : 5 9 13
2. Metis NFC 6 4 1 1 14 : 8 6 13
3. Tárnok KSK 6 4 0 2 19 : 8 11 12
4. Fortuna SE-Komárom 6 4 0 2 18 : 7 11 12
5. Érdi VSE 6 1 0 5 4 : 15 -11 3
6. Pénzügyõr SE "Pinkbull" 6 0 0 6 3 : 29 -26 0

VISSZA